WSPNOB

Meters maken op Leren(d) Werken


  • Laaggeschoolden opgeleid op werkvloer

  • Maatwerk voor deelnemers en werkgevers

  • Invulling bieden aan afspraken in de Participatiewet

  • Minder druk op werving en selectie


Meters maken op lerend werken

 

Werkgevers, onderwijsinstellingen, gemeenten en vakbonden in Noordoost-Brabant gaan samen laaggeschoolde mensen eenvoudiger aan werk helpen. 

De komende twee jaar worden 400 werkplekken gecreëerd in kansrijke sectoren zoals procestechniek, logistiek, (af)bouw, zorg en horeca. Noordoost-Brabant is de eerste arbeidsmarktregio die op deze schaal werk maakt van scholing van laaggeschoolde mensen. Juist in deze sectoren zitten werkgevers te springen om personeel.

Het leren gebeurt vooral op de werkvloer, onder begeleiding van werkgevers die actief betrokken zijn bij de (om)scholingsprogramma’s. Het is maatwerk voor zowel de deelnemers als de werkgevers. De verkregen Praktijkverklaring die de opgeleide deelnemers ontvangen wordt landelijk erkend en biedt mooie kansen voor de toekomst. Deze verklaring maakt de Noordoost-Brabantse aanpak uniek. Het is voor de opgeleide deelnemer niet alleen een soort diploma maar het betekent ook de opstap naar doorleren op het MBO. Blijven ontwikkelen, bij- en/of omscholen is hard nodig omdat veel werk snel verandert.

In de folder Folder Meters Maken op Leren(d) Werken leest u meer over de ambities en partners in de project.

Ondersteuning vanuit WSP Noordoost-Brabant
Het WSP Noordoost-Brabant Is een van de partners die uitvoering geven aan ‘Meters maken van Leren(d) Werken’ en wil werkgevers graag faciliteren bij hun zoektocht naar goed personeel en hun personeelsbehoefte meer in te vullen met lerende laaggeschoolden en leerwerkbegeleiding op de werkvloer. Met als resultaat voor werkgevers dat personeel duurzaam lerend werkt. Bovendien biedt het invulling aan afspraken in de Participatiewet en zet het minder druk op werving en selectie.

Binnen WSP Noordoost-Brabant is Bart Eigeman ingehuurd als projectleider ‘Meters maken op Leren(d) Werken’. Binnen de regio Noordoost-Brabant heeft hij een faciliterende en verbindende rol. Hij is de vraagbaak voor werkgevers en medewerkers van het WSP Noordoost-Brabant op het gebied van laaggeschoolden.

Middels efficiënte werving en selectie is het voor werkgevers makkelijker om zicht te krijgen op beschikbare laaggeschoolden en wat zij kunnen betekenen voor de organisatie. Zo staan er op de website van Talent uit Noordoost-Brabant meerdere, direct beschikbare, werknemers gepresenteerd met een video. Werkgevers krijgen meteen een indruk en gevoel bij een persoon en kunnen snel inschatten of iemand in hun organisatie zou passen.

Succes
Noordoost-Brabant is de eerste arbeidsmarktregio die op deze schaal werk maakt van scholing van laaggeschoolde mensen. Deze unieke samenwerking kwam tot stand in AgriFood Capital Werkt!, het arbeidsmarktprogramma van AgriFood Capital. Met dit regionale scholingsakkoord slaan werkgevers, onderwijsinstellingen, gemeenten en vakbonden in Noordoost-Brabant de handen ineen en zetten op 22 februari jl. hun handtekening onder het regionale Scholingsakkoord ‘Meters maken op Leren(d) Werken’. Lees hier meer over dit scholingsakkoord.

De 8 stappen van Praktijkleren:
Bekijk het onderstaande filmpje over hoe we werkgevers leren werkplekken in te vullen en de kandidaten aan een passende baan helpen.

 


Contact
Heeft u vragen over de inzet van laaggeschoolden in uw organisatie of over de inhoud van het project ‘Meters maken op Leren(d) Werken’? Neem dan contact op met Bart Eigeman. Hij beantwoordt graag uw vragen of brengt u in contact met de juiste collega van het WSP Noordoost-Brabant.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.