WSPNOB

Regionale aanpak oudere werkzoekenden


  • > Bekijk de Ambitiekaart <

  • 50-plussers hebben een schat aan ervaring en kennis

  • Specifieke voordelen voor 50-plussers

  • Makkelijk en snel toegang tot een gemotiveerde en flexibele doelgroep


 Regionale-aanpak-oudere-werkzoekenden

 

We gaan het goud van onze 50-plussers verzilveren
We hebben al behoorlijk wat werkgevers geholpen aan een ervaren 50-plusser, maar ondanks de enorme werkgelegenheid in onze arbeidsmarktregio profiteren 50-plussers hier minder van mee. Met het project ‘Regionale aanpak oudere werkzoekenden’ geïnitieerd door het WSP is er een projectplan opgesteld om deze ervaren en betrokken werkzoekenden in contact te brengen met werkgevers die iemand zoeken die daarnaast ook evenwichtig, flexibel en breed inzetbaar is.

Ondersteuning vanuit WSP Noordoost-Brabant
We willen als WSP Noordoost-Brabant werkgevers en werkzoekende 50-plussers ondersteunen om tot een goede match te komen.De arbeidsmarktregio kampt met een groeiende mismatch, terwijl er zo’n goud aan goed personeel voorhanden is. Wij gaan dat goud van onze 50-plussers verzilveren! Hans Richters is aangesteld als projectleider en kan u vertellen of u recht hebt op voordelen voor werkgevers zoals no-risk polis 56+ en loonkostenvoordeel. Maar ook of proefplaatsingen en minder inwerkkosten zouden kunnen spelen. Hans is als aanjager Regionale aanpak oudere werkzoekenden ervaren en bekend met de mogelijkheden. Hij weet precies met welke van onze accountmanagers hij u in contact kan brengen voor een oplossing op maat.

Promotie
Er is een klapkubus ontwikkeld, die u informeert, maar ook prikkelt. In een oogopslag worden de sterke eigenschappen en voordelen van de 50-plusser getoond. Benieuwd?   Vraag hem aan via een van onze accountmanagers. Onze accountmanagers gaan voor de juiste match. Als deze match werk oplevert voor een 50-plusser, dan zorgen wij voor een passende attentie!

Good-practices
Daarnaast delen we vanuit het project graag de good-practices en zetten we onze opgedane kennis optimaal in voor de regio. Een mooi voorbeeld van zo’n good-practice is het succesverhaal van MD Sprinkler Systems. Dick van der Donk, eigenaar van MD Sprinkler Systems BV te Veghel, heeft recent twee 60-plussers aangenomen en vertelt graag waarom. “Een ervaren werknemer als leermentor voor de jonge generatie; dat is echt een toegevoegde waarde voor je bedrijf!” Lees hier het succesverhaal.


Contact
Heeft u vragen over de inzet van 50-plussers in uw organisatie of over de inhoud van het project ‘Regionale aanpak oudere werkzoekenden’? Neem dan contact met op met Hans Richters. Hij beantwoordt graag uw vragen of brengt u in contact met de juiste collega van het WSP Noordoost-Brabant.

Neem hier contact op >

 

 

 

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.