WSPNOB

Talentontwikkeling van de ZZP’er


  • Goede matches: Vind de juiste ZZP’er bij uw specifieke vraagstuk

  • Geen bemiddelingskosten: Direct schakelen met de ZZP’er

  • Groter arbeidspotentieel: ZZP’ers staan open voor loondienst-vacatures én tijdelijke opdrachten


thuiszorg

Talentontwikkeling van en voor de ZZP’er
Het gaat beter met de economie, maar nog niet voor iedereen. Middels het project Talentonwikkeling van de ZZP’er, geïnitieerd door het WSP en Agrifood Capital in samenwerking met partijen als Ondernemerslift+ en de Verenging voor ZZP’ers, is er een projectplan opgesteld met als doel de ZZP’ers die extra support nodig hebben daarin op een aantal manieren bij te staan. We willen die ZZP’ers bereiken en daadwerkelijk ondersteunen. Om die ondersteuning goed te laten aansluiten op hun behoeftes, wordt onder andere door een enquête onder ZZP’ers informatie opgehaald.

Ondersteuning vanuit WSP Noordoost-Brabant
Eén van de speerpunten is dat het WSP Noordoost-Brabant werkgevers graag wil faciliteren bij het contact met ZZP’ers. ZZP’ers zijn soms moeilijk vindbaar en de arbeidsmarktregio kampt met een groeiende mismatch, het aanbod sluit onvoldoende aan op de vraag. Er zijn meer vacatures dan beschikbaar arbeidspotentieel dat past op de openstaande vacatures. In veel gevallen kan een ZZP’er een bijdrage leveren aan het invullen van de beschikbare vacatures. Daarom is Marieke Tetteroo aangesteld als projectleider ‘Talentontwikkeling van de ZZP’er’. Binnen de regio Noordoost-Brabant heeft zij in 2018 een faciliterende en verbindende rol. Zij is de vraagbaak voor werkgevers en medewerkers van het WSP Noordoost-Brabant op het gebied van ZZP’ers.

Wat gaan we concreet voor u doen?
Door efficiënte werving en selectie is het voor werkgevers makkelijker om zicht te krijgen op beschikbare ZZP’ers en wat zij kunnen betekenen voor de organisatie. Zo staan er vanaf juni op de website van Talent uit Noordoost-Brabant meerdere, direct beschikbare ZZP-ers gepresenteerd met een video. Zij willen terug in loondienst óf beschikbaar zijn voor het vervullen van een tijdelijke opdracht, Werkgevers krijgen meteen een indruk en gevoel bij een persoon en kunnen snel inschatten of iemand in hun organisatie zou passen.


Contact
Heeft u vragen over de inzet van ZZP’ers in uw organisatie of over de inhoud van het project ‘Talentontwikkeling van de ZZP-‘er’? Neem dan contact met op Marieke Tetteroo. Zij beantwoordt graag uw vragen of brengt u in contact met de juiste collega van het WSP Noordoost-Brabant.

Neem hier contact op >

 

 

 

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.