WSPNOB

Agenda

Girlsday laat meisjes kennismaken met bèta, techniek en ICT

Op 11 april openen bèta-, technische, ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven door heel Nederland hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Die dag is het namelijk Girlsday!

De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Kortom Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven!

Waarom deelnemen?
Veel vrouwelijk bèta-/technisch en ICT-talent gaat verloren, vaak omdat meisjes onbekend zijn met bèta-, technische en ICT-beroepen en opleidingen. Het bezoek aan een bedrijf kan helpen de blik van meisjes op bèta, techniek en ICT te verbreden en hun loopbaankeuzes te beïnvloeden.

Deelnemende bedrijven hebben gemerkt dat de betrokkenheid en de bereidheid van (vrouwelijke) medewerkers om zich in te zetten voor de toekomstige generatie groot is. De bedrijven ervaren het als positief om het contact met scholen in de omgeving te onderhouden.

Bekijk meer informatie over Girlsday, hoe bedrijven zich kunnen aanmelden en een overzicht van reeds deelnemende partijen.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.