WSPNOB

Nieuws

Arbeidsmigranten in dienst? Met deze podcasts informeer je ze over Nederlandse corona-aanpak

Er heerst veel verwarring en onduidelijkheid over de Nederlandse coronasituatie bij arbeidsmigranten. Heeft u als werkgever buitenlandse werknemers in dienst en wilt u hen graag juist informeren? Dat kan: Werkgeverslijn Landen Tuinbouw heeft een podcast gemaakt om arbeidsmigranten in het Pools of Engels uitleg te geven over de situatie.

Misverstanden

Onder arbeidsmigranten leeft een verkeerd beeld over hoe er in Nederland met coronavirus wordt omgegaan. Er zijn misverstanden ontstaan over het beleid in Nederland rond corona en de houding van Nederlanders ten opzichte van internationale werknemers.

Deze misverstanden worden gevoed door sociale media, waar filmpjes met onjuiste vertalingen circuleren. De arbeidsmigranten zijn hier – logischerwijs – erg gevoelig voor. Ze zijn immers ver van huis, in een vreemd land met een taal die ze niet begrijpen.

Podcasts en vertalingen van toespraak Mark Rutte

Om de misverstanden uit de wereld te helpen heeft de Werkgeverslijn Land en tuinbouw een podcast opgenomen waarin ze meer uitleggen over het Nederlandse beleid. De podcasts zijn beschikbaar in het Engels, Pools en Nederlands. Naast de podcasts, zijn er ook vertalingen van de toespraken van Minister-President Rutte beschikbaar.

Onrust wegnemen

De Werkgeverslijn Land en tuinbouw hoopt met deze tools de onrust onder de arbeidsmigranten zoveel mogelijk weg te nemen. Ook willen ze laten zien dat Nederlandse tuinbouwers enorm blij zijn met de aanwezigheid van de arbeidsmigranten. Heeft u ook (Poolse) arbeidsmigranten in dienst en wilt u hen juist informeren over het Nederlandse coronabeleid en een hart onder de riem steken? Gebruik dan de communicatietools van de Werkgeverslijn Land en tuinbouw.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.