WSPNOB

Nieuws

Belangrijke websites tijdens coronacrisis

In heel Nederland ontstaan allerlei initiatieven om informatie rondom de coronacrisis met elkaar te delen, samen te werken en elkaar te helpen. Prachtig! De hoeveelheid informatie en sites wordt zo groot, dat het soms lastig is om overzicht te bewaren. Onderstaand een zo compleet mogelijk overzicht van belangrijke websites tijdens de coronacrisis (bekijk ook eens: Veelgestelde vragen), aangevuld met mooie initiatieven waar u uw voordeel mee kunt doen. Missen we iets dat er volgens u zeker bij hoort? We zouden het fijn vinden als u ons dat laat weten via een mail naar sanne.baris@wspnoordoostbrabant.nl.

RIVM: voor alle richtlijnen rondom corona en actuele informatie over de situatie van het coronavirus in Nederland.

Rijksoverheid: voor alle maatregelen en handhaving rondom het coronavirus.

KvK: het coronaloket voor ondernemers. Hier kunt u terecht voor informatie over wat u kunt doen en welke regelingen er zijn. En u kunt telefonisch contact opnemen met al uw ondernemersvragen inzake corona.

UWV: voor de laatste informatie over de NOW (tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) en om de NOW aan te vragen.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: voor meer informatie over de Garantie Ondernemersfinanciering-regeling (GO), de verruiming van de BMKB-regeling of over de Borgstelling MKB-Landbouwkredieten.

Belastingdienst Zakelijk: voor meer informatie over de versoepeling van uitstel van betaling belastingen.

MKB-Nederland en VNO-NCW: voor een overzicht van informatie over het coronavirus en een checklist voor risicobeheersing, preventieve maatregelen en een bedrijfscontinuïteitsplan.

Coronacalculator: MKB-Nederland heeft in samenwerking met VNO-NCW de coronacalculator geïntroduceerd. Ondernemers krijgen hiermee snel inzicht in de steunmaatregelen van de overheid. Ze zien welke regelingen op hen van toepassing zijn en krijgen een indicatie van tegemoetkomingen, kredietmogelijkheden en belastinguitstel.

Talent uit Noordoost-Brabant: net als voorheen vindt u hier een overzicht van direct beschikbare talenten die staan te trappelen om aan het werk te gaan. Zeker in deze lastige tijd leveren zij graag een bijdrage! Bekijk hun video’s en kreeg meteen een gevoel bij kandidaten.

ZZP Boost: belangrijke informatie, tips en contacten voor ZZP-ers over het coronavirus. En een actieve community voor ZZP-ers in Noordoost-Brabant.

FlexExchange en  NLMobiliseert: platforms die bedrijven met onder- en overcapaciteit in arbeidskracht aan elkaar koppelt of verbindt met ZZP-ers.

Talentencampus, regio Oss: heeft het initiatief genomen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt met elkaar in contact te brengen. Bedrijven die tijdelijk extra medewerkers zoeken en ZZP-ers en medewerkers van bedrijven die tijdelijk thuiszitten, worden met elkaar in contact gebracht om zo elkaar te helpen in deze periode.

Samenwerken in Meierijstad: ondernemersvereniging POM, gemeente en andere partijen hebben de handen ineengeslagen om samenwerking te stimuleren. Hier vindt u een overzicht van o.a. vraag en aanbod van personeel in de omgeving.

PlaytoWork: platform voor werkzoekende MBO’ers dat organisaties koppelt aan vrijwilligers. U kunt uw initiatief gratis aanmelden in de PlaytoWork-app. Deze wordt dan direct zichtbaar onder ruim 55.000 MBO’ers in het PlaytoWork-netwerk.

Werken in de land en tuinbouw en Help Ons Oogsten: met deze twee platforms verbindt LTO Nederland – de ondernemersorganisatie voor Nederlandse boeren en tuinders – mensen die nu zonder werk zitten met mensen die werk hebben in de agrarische sector. Gezien het weer en het oogstseizoen dat in aantocht is, verwacht men een grote stroom arbeiders nodig te hebben.

OndernemersLift+: dit ondernemersplatform van Noordoost-Brabant biedt ondersteuning aan start-ups met vragen over corona.

Gezondheidszorgbanen: vacatureplatform opgezet voor de extra vraag naar zorgpersoneel in de strijd tegen het coronavirus. Een initiatief van artsenvakblad Medisch Contact en Artsenfederatie KNMG.

RecruitersForGood: brengt werkzoekenden kosteloos in contact met bedrijven die juist ‘noodvacatures’ hebben vanwege extra drukte door het coronavirus.

Extrahandenvoordezorg.nl: via deze website koppelen regionale contactpunten van werkgeversorganisaties beschikbare medewerkers aan zorgorganisaties die daar behoefte aan hebben.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.