WSPNOB

Nieuws

Veiligheid op de werkvloer: ondersteuning voor werkgevers bij inrichten eigen teststraat

coronatest

Hoe garandeert u veiligheid op de werkvloer wanneer thuiswerken niet of nauwelijks mogelijk is? Een eigen teststraat biedt uitkomst. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport biedt werkgevers nu (financiële) ondersteuning bij het inrichten van een eigen teststraat voor werkgevers.

Een eigen teststraat als werkgever

De regeling richt zich in eerste instantie alleen op bedrijven en organisaties waar thuiswerken niet mogelijk is. Een eigen teststraat kan dan ook met name interessant zijn voor bedrijven waar mensen fysiek met elkaar moeten samenwerken, zoals in de logistiek, distributie, productiebedrijven en sommige contactberoepen. Het is ook mogelijk om een teststraat in te richten samen met collega-bedrijven in de buurt, bijvoorbeeld op een bedrijventerrein.

Door op locatie te testen, vergroot u de veiligheid op de werkvloer. Werknemers kunnen dichtbij de werkplek worden getest en weten eerder of ze besmet zijn. Zo beperkt u de uitval en laat u werknemers geen risico lopen. Let op: het inrichten van een testfaciliteit kan uitsluitend plaatsvinden onder verantwoordelijkheid van een bedrijfsarts of arbo-arts. Testresultaten worden doorgegeven aan de GGD.

Werkgeverstesten.nl

In samenwerking met VNO-NCW en MKB-Nederland is de website werkgeverstesten.nl opgezet. Hier vinden werkgevers informatie over minimale eisen voor materialen, personeel, locatie, proces en kwaliteit voor het opzetten van een teststraat. Ook kunnen ze er terecht voor advies bij het selecteren en opzetten van de locatie. Wie persoonlijk contact wil, kan de telefonische helpdesk bellen.

Financiële tegemoetkoming

Het ministerie van VWS biedt bedrijfsartsen en arbodiensten die werknemers testen in opdracht van werkgevers een financiële tegemoetkoming. Het ministerie is uitgegaan van de kosten die gemaakt moeten worden voor het afnemen en analyseren van de testen. De kosten voor het aanschaffen van de testen worden niet vergoed. De totale vergoeding per afgenomen antigeen(snel)test bedraagt €61,06 exclusief btw. Bedrijfsartsen en arbodiensten kunnen maandelijks factureren aan het ministerie van VWS zodra zij zich hebben aangemeld. Vanaf 1 februari is aanmelden mogelijk via Rijksoverheid.nl.

Kijk voor meer info op werkgeverstesten.nl.


Heeft u een vraag over werving en selectie? Het opleiden van uw personeel? Subsidies? De coronamaatregelen van de overheid? Of wilt u gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk u ook zit: een deskundige accountmanager helpt u in een persoonlijk gesprek verder. De telefonische helpdesk van het WSP is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.