WSPNOB

Nieuws

Gemeenten in regio delen kennis met behulp van digitale samenwerkomgeving

Corona heeft veel impact op ondernemers in de regio en daarmee ook op de werkdruk van gemeenten in Noordoost-Brabant. Om elkaar in deze zware tijden te helpen, hebben de vier grotere werkgelegenheidsgemeenten van Noordoost-Brabant de handen ineengeslagen en een nieuw digitaal platform geïntroduceerd voor gemeenten.

Niet het wiel opnieuw uitvinden

Met behulp van dit platform wordt onderlinge kennisdeling tussen gemeenten gemakkelijker. De tool maakt snel inzichtelijk wat er speelt bij alle 16 gemeentes in Noordoost-Brabant. Zo kunnen gemeenschappelijke problemen samen opgepakt worden. Ook kan informatie met elkaar gedeeld worden. Is een gemeente bijvoorbeeld al verder met de uitrol van een maatregel? Dan kan het collegevoorstel of de brief richting omwonenden met elkaar gedeeld worden. Zo hoeft niet iedere gemeente opnieuw het wiel uit te vinden.

Onderlinge verbinding en kennisdeling

Alle 16 gemeentes in de regio hebben sinds 1 april toegang tot het platform. Het centrale idee van deze samenwerkomgeving is om onderlinge verbinding en een mogelijkheid voor kennisdeling te creëren. En dit is ook ná de coronacrisis nog van belang. In de toekomst zullen gemeenten namelijk nog steeds met inhoudelijk dezelfde vraagstukken zitten. Het doel is daarom om de tool ook na deze periode actief te blijven houden. Op deze manier kunnen gemeenten u als ondernemer sneller en makkelijker van dienst zijn!

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.