WSPNOB

Nieuws

MKB-ondernemers kunnen nu verbrede TVL aanvragen

Wat is de TVL?

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is de opvolger van de TOGS en was in eerste instantie bedoeld voor ondernemers in branches die het meest geraakt zijn voor de maatregelen tegen coronavirus. Denk aan de horeca, recreatie, evenementen, kermissen, podia en theaters. Bij hen is lange tijd geen cent binnengekomen, terwijl de vaste lasten als huur en verzekeringen gewoon doorgingen. In de nieuwe voorwaarden heeft het kabinet besloten de TVL niet alleen voor deze specifieke sectoren open te stellen, maar voor alle sectoren.

Voorwaarden TVL

Alle MKB’ers die in het laatste kwartaal van 2020 direct of indirect geraakt worden door de diverse kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus, kunnen sinds woensdag 25 november een aanvraag doen voor de verbrede TVL. Het betreft een belastingvrije tegemoetkoming. Om in aanmerking te komen moeten bedrijven van oktober tot en met december 2020 minimaal 30% omzetverlies hebben door de coronacrisis. Het aandeel vaste lasten is minimaal 3.000 euro. Van dat deel wordt maximaal 50% gecompenseerd. De maximale tegemoetkoming is verhoogd naar 90.000 euro.

De formule voor het berekenen van de verbrede TVL is als volgt:

subsidie = normale omzet x omzetverlies in % x aandeel vaste lasten in % x 50%

Eenmalige subsidie

Horecaondernemers hebben voorraden aangelegd die ze niet meer kunnen gebruiken vanwege de tijdelijke sluiting. Ook hebben zij vaak geïnvesteerd om in de winter op een corona-veilige manier open te kunnen blijven, bijvoorbeeld door hun terras te overkappen. Om eet- en drinkgelegenheden tegemoet te komen in hun gemaakte kosten, kunnen zij een eenmalige subsidie voor voorraad- en aanpassingskosten krijgen. Deze subsidie bedraagt gemiddeld € 2500.

TVL aanvragen

De TVL Q4 2020 is eenmalig aan te vragen tot en met 29 januari 2021 17.00 uur. Aanvragen kan op www.rvo.nl/TVL. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met het WSP. Onze ervaren accountmanagers helpen u graag verder.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.