WSPNOB

Nieuws

Ondernemen in de Coronacrisis: Zo houdt u uw hoofd koel!

De wereld staat op zijn kop door het Coronavirus. Waar we het eerst nog lachend afwimpelden als een doodgewoon griepje, zijn we er nu allemaal door getroffen. Onze gezondheid staat op één, de economie op twee. Iedere ondernemer begrijpt de maatregelen die worden getroffen, maar ondertussen vrezen veel ondernemers voor de continuïteit van hun bedrijf. Hoe kunt u als werkgever uw hoofd koel houden in deze crisis? We zetten een aantal tips op een rij.

  1. Vertrouw op de autoriteiten

U hoeft de TV of radio maar aan te zetten en u hoort over de Coronacrisis. Allerlei verhalen gaan de ronde en hier en daar duikt er ook fake news op. Doordat mensen – vaak onbewust – hun eigen draai aan nieuws geven, zaaien ze angst. Als ondernemer wilt u natuurlijk rekening houden met verschillende scenario’s, maar we adviseren u te vertrouwen op de autoriteiten. Wat zijn de ontwikkelingen en richtlijnen van het RIVM? Of wat zegt uw eigen brancheorganisatie? Deze partijen bieden u betrouwbare informatie waar u actie op kunt – en soms moet – ondernemen.

  1. Maak gebruik van de voorzieningen

De Nederlandse regering belooft ondernemers die getroffen zijn door het Coronavirus zo goed mogelijk te helpen. Ze trekt voorlopig 10 tot 20 miljard euro uit om bedrijven en ZZP’ers overeind te houden. Voorzieningen waar u gebruik van kunt maken zijn bijvoorbeeld werktijdverkorting, een vast geldbedrag als noodvoorziening en uitkeringen. Wilt u weten van welke voorzieningen u gebruik kunt maken? U vindt een overzicht in het nieuwsbericht Coronamaatregelen op onze website.

  1. Zorg voor uw medewerkers

Kunnen uw medewerkers hun werk vanuit huis doen? Dat is fijn! Als u hen de juiste tools geeft om ook thuis prettig en efficiënt te kunnen werken, dan kunnen dagelijkse werkzaamheden gewoon doorlopen. Zorg dat al uw medewerkers, ook diegene die thuiswerken of niet werken, gebonden en gemotiveerd blijven. Besteed daarom, zeker in deze onzekere tijden, extra aandacht aan veelvuldige communicatie met uw medewerkers.

  1. Denk in mogelijkheden

Ook in tijden van crisis liggen er gelukkig kansen op de loer. Als u denkt in mogelijkheden dan kunt u daarvan profiteren. En dat is precies waar u als ondernemer goed in bent, toch? Het mooie is dat we in een crisistijd veel meer bereid zijn om elkaar te helpen. Zo kunnen er mooie en verrassende nieuwe samenwerkingen ontstaan! Het WSP denkt daarin graag met u mee.

  1. Maak een plan voor na de Corona-gekte

Niemand weet wanneer, maar dat er een einde komt aan de Corona-gekte staat vast. Kijk af en toe vooruit en bereid u voor op wat er komen gaat. Maak een plan, zodat u de opgelopen schade zoveel mogelijk kunt inhalen zodra de markt weer in beweging komt.

Veel werkgevers gaan een pittige periode tegemoet en we beseffen ons dat u er met alleen de bovenstaande tips nog niet bent. Wij denken graag met u mee dus neem gerust contact met ons op via info@wspnob.nl.  Wij wensen alle werkgevers veel sterkte en succes de komende tijd. Samen komen we hier weer bovenop!

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.