WSPNOB

Nieuws

Personeel uitlenen? Wetten, regels en gevolgen voor uw NOW-aanvraag

Het ene bedrijf heeft vanwege de coronacrisis personeel beschikbaar, terwijl het andere medewerkers tekortkomt. U kunt daarom als werkgever uw personeel tijdelijk collegiaal in- en uitlenen. Een mooie manier om collega-ondernemers met personeelstekort te ondersteunen! Maar let op: er zijn een aantal belangrijke wetten en regels van toepassing bij het uitlenen van personeel. Ook heeft het gevolgen voor uw NOW-aanvraag. In dit artikel zetten we alles voor u op een rij.

Collegiale uitleen

Heeft u tijdelijke minder werk, dan kunt u – in overleg met uw werknemers – gebruikmaken van de optie voor het uitlenen van personeel. Om zoveel mogelijk buiten wet- en regelgeving voor het ter beschikking stellen van arbeid te blijven, is het belangrijk dat de uitlening gebeurt zonder winstoogmerk. De inlenende werkgever betaalt maximaal de loonkosten en eventueel een kleine opslag aan de uitlenende ondernemer. Er is dan sprake van collegiale uitleen. Platformen, zoals NLMobiliseert, faciliteren deze collegiale uitleen van personeel.

WAADI

Een uitgeleende werknemer wordt beschermd door de wet WAADI. De WAADI (Wet Allocatie Arbeidskrachten bij Intermediairs) schrijft voor dat de werknemer recht heeft op de arbeidsvoorwaarden van de inlener, de zogenoemde inlenersbeloning. Dit betekent dat werknemers recht hebben op hetzelfde loon en overige vergoedingen als werknemers in gelijke of gelijkwaardige functie in dienst van de inlener. Ook heeft de uitlenende werkgever een registratieplicht en moet hij ingeschreven staan bij de KvK.

Modelovereenkomst

Wilt u gebruikmaken van het in- en uitlenen van personeel? Dan moet u een overeenkomst opstellen. Dit wordt ook wel een inleencontract genoemd. In het inleencontract (De Collegiale Uit- en Inleenovereenkomst, ook wel CUI), opgesteld door de inlenende partij, staat in ieder geval welke werknemer wordt ingeleend, om welke functie het gaat (liefst met een omschrijving van de werkzaamheden) en wat de duur van de uitlening is. Een modelovereenkomst voor het in- en uitlenen van personeel vindt u hier.

Gevolgen voor NOW-aanvraag

Hoe zit dat met de gevolgen van het uitlenen van personeel voor uw NOW-aanvraag? De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) is een regeling waarmee een werkgever tegemoetkoming kan krijgen voor zijn loonkosten. Het recht op en de hoogte van de NOW-tegemoetkoming wordt bepaald door het omzetverlies. Dit is waarom het uitlenen van personeel van invloed is op uw NOW-aanvraag: door het in rekening brengen van kosten voor de uitleen van personeel, genereert u namelijk omzet. U krijgt uw loonkosten gecompenseerd van de inlener. Het omzetverlies kan door deze inkomsten dan lager zijn dan verwacht waardoor de definitieve NOW-subsidie achteraf zal worden bijgesteld.

Hulp nodig?

Heeft u een tekort of juist een overschot aan werknemers? En wilt u meer weten over de voorwaarden en mogelijkheden? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij helpen u graag!

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.