WSPNOB

Nieuws

Uitgestelde belasting in één keer terugbetalen?

Heeft u bijzonder uitstel van betaling aangevraagd vanwege de coronacrisis? Als het goed is, heeft u dan een brief ontvangen van de Belastingdienst. Naar aanleiding van die brief zou u kunnen denken dat u de uitgestelde belasting in één keer terug moet betalen. Dat is niet het geval.

Onhandig geformuleerd

Als u eerder uitstel hebt aangevraagd en de periode van 3 maanden uitstel voorbij is, stuurt de Belastingdienst u een brief. “Een passage in deze brief is wat onhandig geformuleerd,” lezen we nu op de website van de Belastingdienst. Om verwarring te voorkomen wordt de brief hierop aangepast.

Niet in één keer terugbetalen

U hoeft de uitgestelde belasting dus niet in één keer terug te betalen. Het kabinet wil ondernemers zo goed mogelijk helpen en kijkt naar gespreide terugbetalingsmogelijkheden en maatwerk. Dit wordt deze zomer verder uitgewerkt. Als er meer duidelijk is, wordt u daarover geïnformeerd. Tot dat moment hoeft u dus nog niet terug te betalen. Uiteraard is het mogelijk om wél voor die tijd te betalen, maar dit hoeft dus niet.

Uitstel van belasting verlengen

Zijn de 3 maanden uitstel van belasting voor u verstreken? Dan kunt u langer bijzonder uitstel aanvragen. De verlenging van het bijzonder uitstel geldt voor alle aanslagen van belastingen waarvoor u eerder uitstel van betaling hebt aangevraagd. De verlenging aanvragen kan eenvoudig met een online formulier. Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst.


Heeft u vragen over de belastingmaatregelen van de overheid voor ondernemers en werkgevers? Neem dan gerust contact op met het WSP via info@wspnob.nl of bel onze telefonische helpdesk via 085-1304062. Wij staan iedere werkdag van 9:00 tot 17:00 uur voor u klaar om al uw personele vraagstukken te beantwoorden.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.