WSPNOB

Nieuws

Waterschappen komen getroffen ondernemers en zzp-ers tegemoet

Als ondernemers de waterschapbelastingen niet kunnen betalen vanwege de coronacrisis, krijgen ze uitstel. Dat hebben de Unie van Waterschappen, MKB-Nederland en VNO-NCW bekendgemaakt. Tijdens deze bekendmaking presenteerden zij een uitgebreid pakket aan maatregelen. Waarvan de belangrijkste zijn:

  • Er wordt coulant omgegaan met verzoeken om uitstel van betaling. Ondernemers en zzp-ers die aangeven dat ze hun belastingaanslag als gevolg van de crisis niet op tijd kunnen betalen, krijgen bij de meeste waterschappen uitstel van betaling en hoeven de aanslag voorlopig dus niet te betalen. Het uitstel geldt voorlopig voor bepaalde tijd, meestal voor een periode van 3 tot 6 maanden vanaf nu.
  • Er worden ook soepele betalingsregelingen getroffen. De opgelegde aanslag wordt dan wel betaald, maar dat kan in een langere periode.
  • Veel waterschappen betalen facturen sneller, ruim voor de vervaldatum.
  • Daarnaast vindt al het beheer en onderhoud, de uitvoering van projecten en de voorbereiding van nieuwe projecten zoveel als mogelijk doorgang.

Voor meer informatie over de maatregelen kunt u terecht bij uw eigen waterschap.
Bron: www.uvw.nl

 

 

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.