WSPNOB

Leerlijn Zorg

  • Oplossing personeelstekort zorgsector

  • Maatwerk voor deelnemers en werkgevers

  • Gemotiveerde kandidaten

  • Begeleiding door jobcoach van het WSP

Als werkgever zelf sturen in wat u graag wilt dat een werknemer bij u leert en gaat doen? Dat kan met Lerend Werken van het WSP Noordoost-Brabant.

Het WSP Noordoost-Brabant faciliteert werkgevers bij hun zoektocht naar goed personeel.
Wij leveren kandidaten aan, ondersteunen bij het praktisch opleiden en dragen zo bij aan een duurzame oplossing voor uw personeelstekort.

Lerend Werken is echt maatwerk! De werkgeverseisen vormen de basis, de werkzoekende gaat vervolgens lerend werken bij de werkgever. De kandidaten zijn erg gemotiveerd, worden begeleid door een jobcoach vanuit het WSP en leren zo de basis. Ook de werkgevers worden intensief begeleid door het WSP gedurende dit traject. Het praktisch leren is hierin een groot voordeel. Voor werkgever én werknemer.

Zorg leerlijn
Voor de zorg hebben we een eigen leerlijn. Voor o.a. leerlijn Zorgmedewerker.

  • De gemiddelde doorlooptijd van een leerlijn is 3 maanden;
  • Er wordt gewerkt met behoud van uitkering of vanuit een detacherings- of arbeidsovereenkomst;
  • Gemotiveerde werkzoekenden met voldoende algemene werknemersvaardigheden worden voorgesteld voor een sollicitatiegesprek;
  • Leerlijnen zijn flexibel qua startmomenten;
  • Aanmelden kan gedurende het hele jaar.

Wij hebben werkzoekenden in ons bestand met al de nodige ervaring op het zorg vlak, maar ook vele kandidaten die gemotiveerd zijn om zich het vak eigen te maken. Zij zijn goed ingelicht wat er bij zulk uitvoerend werk komt kijken en staan te popelen om voor uw organisatie aan de slag te gaan.

Praktijkverklaring
De kandidaten ontvangen via deze leerlijn een Praktijkverklaring. Deze biedt de kandidaat mooie kansen voor de toekomst. Het is voor de opgeleide deelnemer een soort diploma waar hij de rest van zijn werkzame leven voordeel van heeft. Meer informatie over het leerwerktraject leest u in de folder Praktijkverklaring helpt werkgevers aan personeel op maat

Werkgevers delen hun ervaring over het Leerwerktraject
Bekijk het onderstaande filmpje waarin werkgevers en kandidaat vertellen waarom zij deelnemen aan Lerend Werken.

 


Vragen
Heeft u vragen over de inzet van laaggeschoolden in uw organisatie of over de inhoud van het project ‘Lerend Werken’? Neem dan contact op met Mariska van den Berg. Zij beantwoordt graag uw vragen of brengt u in contact met de juiste collega van het WSP Noordoost-Brabant.

Direct een zorgmedewerker nodig?
>> Bekijk persoonlijke video’s van kandidaten voor zorgmedewerker.

Aanmelden voor Lerend Werken
>> Meld u hier aan voor Lerend Werken

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.