WSPNOB

Lerend Werken


  • Laaggeschoolden opgeleid op werkvloer

  • Maatwerk voor deelnemers en werkgevers

  • Invulling bieden aan afspraken in de Participatiewet

  • Minder druk op werving en selectie


 

Met het leerwerktraject faciliteert WSP Noordoost-Brabant werkgevers bij hun zoektocht naar goed personeel. Het WSP Noordoost-Brabant levert kandidaten aan, ondersteunt bij het praktisch opleiden en draagt zo bij aan een duurzame oplossing voor het personeelstekort. De kandidaten zijn erg gemotiveerd, worden begeleid door een jobcoach vanuit het WSP en leren zo de basis. Als werkgever kun je zelf sturen in wat je graag wilt dat een werknemer leert en gaat doen. Maatwerk dus! Werkgevers worden intensief begeleid door het WSP gedurende dit traject. Het praktisch leren is hierin een groot voordeel. Voor werkgever én werknemer. Vanzelfsprekend helpen wij graag met hoe u dit praktisch leren aanpakt. Bekijk hier vast de instructiekaart over Praktijk leren.

Leerlijnen

In samenwerking met lokale werkgevers wordt ­continu gewerkt aan uitbreiding van doelgerichte leerlijnen per branche.
In de volgende branches wordt reeds gewerkt met leerlijnen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De komende twee jaar worden 400 werkplekken gecreëerd in kansrijke sectoren zoals procestechniek, logistiek, (af)bouw, zorg en horeca. Noordoost-Brabant is de eerste arbeidsmarktregio die op deze schaal werk maakt van scholing van laaggeschoolde mensen. Juist in deze sectoren zitten werkgevers te springen om personeel.

Het leren gebeurt vooral op de werkvloer. De kandidaat leert vaardigheden in een kansrijke branche en werkt stap voor stap naar een baan toe onder begeleiding van werkgevers die actief betrokken zijn.

De verkregen Praktijkverklaring die de opgeleide deelnemers ontvangen wordt landelijk erkend en biedt mooie kansen voor de toekomst. Deze verklaring maakt de Noordoost-Brabantse aanpak uniek. Het is voor de opgeleide deelnemer niet alleen een soort diploma, maar het betekent ook de opstap naar doorleren op het MBO. Blijven ontwikkelen, bij- en/of omscholen is hard nodig omdat veel werk snel verandert.

Hoe werkt het maatwerktraject?
In de folder Praktijkverklaring helpt werkgevers aan personeel op maat leest u meer over het opzetten van een praktijkgericht leertraject en over de ambities en partners in dit project.

Ondersteuning vanuit WSP Noordoost-Brabant
Het WSP Noordoost-Brabant is een van de partners die uitvoering geven aan ‘Lerend Werken’ en wil werkgevers graag faciliteren bij hun zoektocht naar goed personeel en hun personeelsbehoefte meer in te vullen met lerende laaggeschoolden en leerwerkbegeleiding op de werkvloer. Met als resultaat voor werkgevers dat personeel duurzaam lerend werkt. Bovendien biedt het invulling aan afspraken in de Participatiewet en zet het minder druk op werving en selectie.

Binnen WSP Noordoost-Brabant is Mariska van den Berg de projectleider ‘Lerend Werken’. Binnen de regio Noordoost-Brabant heeft zij een faciliterende en verbindende rol. Zij is de vraagbaak voor werkgevers en medewerkers van het WSP Noordoost-Brabant op het gebied van laaggeschoolden.

Middels efficiënte werving en selectie is het voor werkgevers makkelijker om zicht te krijgen op beschikbare laaggeschoolden en wat zij kunnen betekenen voor de organisatie. Zo staan er op de website van Talent uit Noordoost-Brabant meerdere, direct beschikbare, werknemers gepresenteerd met een video. Werkgevers krijgen meteen een indruk en gevoel bij een persoon en kunnen snel inschatten of iemand in hun organisatie zou passen.

Werkgevers delen hun ervaring over het Leerwerktraject
Bekijk het onderstaande filmpje waarin werkgevers en kandidaat vertellen waarom zij deelnemen aan Lerend Werken

 


Contact
Heeft u vragen over de inzet van laaggeschoolden in uw organisatie of over de inhoud van het project ‘Lerend Werken’? Neem dan contact op met Mariska van den Berg. Zij beantwoordt graag uw vragen of brengt u in contact met de juiste collega van het WSP Noordoost-Brabant.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.