WSPNOB

Lerend Werken: Leren in de praktijk

Maatwerk leerlijnen met gemotiveerde, praktisch opgeleide kandidaten


  • Zelf bepalen wat uw toekomstige werknemer leert

  • Praktisch leren op de werkvloer

  • Dé oplossing voor uw personeelstekort


 

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor uw personeelstekort?
Wilt u invulling geven aan de Participatiewet?
Bent u in staat mensen het vak te leren zoals u dat graag uitgevoerd ziet?
Wenst u daarbij hulp van ervaren jobcoaches?
Dán zijn de Leerlijnen van Leren in de Praktijk echt iets voor u!

In welke branches zijn er leerlijnen?

In samenwerking met lokale werkgevers wordt ­continu gewerkt aan uitbreiding van doelgerichte leerlijnen per branche.
In de volgende branches wordt reeds gewerkt met leerlijnen:


 

 

 

 

 

 

 


Samen met werkgevers creëren we werkplekken in kansrijke sectoren zoals procestechniek, logistiek, (af)bouw, zorg en horeca. Noordoost-Brabant is de eerste arbeidsmarktregio die op zo’n grote schaal werk maakt van scholing van laaggeschoolde mensen. Juist in deze sectoren zitten werkgevers te springen om personeel.

Het leren gebeurt vooral op de werkvloer. De kandidaat leert vaardigheden in een kansrijke branche en werkt stap voor stap naar een baan toe. Onder begeleiding van werkgevers die actief betrokken zijn.

De verkregen Praktijkverklaring die de opgeleide deelnemers ontvangen, wordt landelijk erkend. Dit biedt mooie kansen voor de toekomst. Deze verklaring maakt de Noordoost-Brabantse aanpak uniek. Het is voor de opgeleide deelnemer niet alleen een soort diploma, maar het betekent ook de opstap naar doorleren op het MBO. Blijven ontwikkelen, bij- en/of omscholen is hard nodig omdat veel werk snel verandert.

Hoe werkt het traject van Leerlijnen?

In de folder Praktijkverklaring helpt werkgevers aan personeel op maat leest u meer over het opzetten van een praktijkgericht leerlijnen en over de ambities en partners in dit project.

Ondersteuning vanuit WSP Noordoost-Brabant

We bewegen mee binnen de problematiek van de arbeidsmarkt. Hierdoor zijn we in staat nieuwe projecten te bedenken om de vraag van de werkgevers te kunnen blíjven invullen

 

Binnen het WSP Noordoost-Brabant is Mariska van den Berg de projectleider van de leerlijnen. Als projectleider heeft zij een faciliterende en verbindende rol. Mariska is de vraagbaak voor werkgevers en medewerkers van het WSP Noordoost-Brabant op het gebied van de leerlijnen.


Andere werkgevers gingen u voor

 


Contact

Heeft u vragen over de inzet van laaggeschoolden in uw organisatie of over de inhoud van het project ‘Lerend Werken’? Neem dan contact op met Mariska van den Berg. Zij beantwoordt graag uw vragen of brengt u in contact met de juiste collega van het WSP Noordoost-Brabant.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.