WSPNOB

Nieuws

50-plussers ontmoeten werkgevers in Den Bosch

De UWV-vestiging Den Bosch hield onlangs samen met Knehans Adviesgroep een evenement voor werkzoekenden van 50 jaar en ouder en werkgevers. Werkzoekende 50-plussers konden die dag werkgevers ontmoeten en kregen tips om beter te solliciteren. Werkgevers leerden wat de voordelen zijn als je een 50-plusser aanneemt. Zowel de werkzoekenden als werkgevers kijken positief terug op deze dag.

50-werkevers-ontmoetenHet was een geslaagde, gezellige, inspirerende ochtend die vraagt om herhaling, aldus de deelnemers en de aanwezige werkgevers. Er was volop ruimte om te netwerken. Menig kandidaat deed daarbij toch weer interessante contacten op of een verwijzing. Een van de werkgevers meldde zelfs al meteen tijdens de bijeenkomst dat een van de kandidaten bij hem zou gaan starten.

Programma werkzoekenden

Tijdens de bijeenkomst konden werkzoekenden onder andere kennismaken met werkgevers in de vorm van speeddates. Ook kregen ze uitleg over hoe de Wet werk en zekerheid in elkaar zit, konden ze hun cv laten zien en kregen ze tips om die te verbeteren. Daarnaast was er een fotograaf die mooie profielfoto’s voor bijvoorbeeld Linkedin maakte. Verder bestond het programma uit enkele workshops, bijvoorbeeld over sociale media, ‘anders solliciteren’ en omgaan met tegenslag.

Programma werkgevers

De werkgevers op hun beurt werden bijgepraat over het programma van de UWV-netwerktrainingen voor werkzoekenden van 50-plus, relevante regelingen en financiële voordelen. Vincent Knehans heeft aansluitend de werkgevers en intermediairs op een ludieke manier laten kennismaken met de vooroordelen over 50-plussers (zoals salariskosten en een hoger ziekteverzuim) én de voordelen (zoals vakkennis, enthousiasme en ervaring). Dit leverde goede inzichten en leuke discussies op.

De voordelen van 50-plussers op een rij:

  • Ze staan midden in het leven, zijn vaak heel blij weer aan het werk te kunnen gaan en zeer loyaal aan nieuwe werkgever.
  • Ze hebben veel levens- en werkervaring en zijn daardoor snel ingewerkt.
  • Ze hebben veel vakkennis die ze ook nog eens goed kunnen overdragen.
  • Ze hebben een natuurlijk overwicht in een team.
  • Ze zijn zeer gemotiveerd en grijpen kansen met beide handen aan.
  • Ze hebben een laag ziekteverzuim.
  • Ze hebben geen zorgtaken of kleine kinderen meer thuis.
  • Er is een aantal financiële voordelen als u een 50-plusser aanneemt.

Zie ook: www.argumentenkaart50plus.nl

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.