WSPNOB

Nieuws

Aanvraagtermijn doelgroepverklaring LKV weer van 6 naar 3 maanden

De aanvraagtermijn van de doelgroepverklaring om gebruik te kunnen maken van loonkostenvoordeel (LKV) was tussen 1 januari en 1 oktober 2020 tijdelijk verlengd van 3 naar 6 maanden. Vanwege de coronacrisis was het namelijk voor veel bedrijven lastig om de doelgroepverklaring op tijd aan te vragen. Deze verlenging is nu echter weer teruggedraaid: voor dienstverbanden vanaf 1 oktober 2020 geldt weer de aanvraagtermijn van 3 maanden.

Wat is LKV?

Als u een oudere werknemer of een medewerker met een arbeidsbeperking in dienst neemt, kunt u jaarlijks een tegemoetkoming krijgen, het zogenoemde loonkostenvoordeel (LKV). Deze regeling is ingegaan op 1 januari 2018 en vervangt de premiekortingen voor arbeidsbeperkte en oudere werknemers. Ook bij herplaatsing van medewerkers met een arbeidsbeperking is LKV mogelijk.

Loonkostenvoordeel mislopen

Zoals gezegd geldt voor dienstverbanden die gestart zijn tussen 1 januari 2020 en 1 oktober 2020 een tijdelijk langere aanvraagtermijn, namelijk 6 maanden in plaats van 3 maanden. Die verlenging is per 1 oktober echter weer stopgezet, omdat werkgevers anders mogelijk loonkostenvoordeel (LKV) mislopen. Voor het bepalen van het recht op en de hoogte van de tegemoetkoming over 2020, gaat UWV namelijk uit van de gegevens die op 1 mei 2021 bij hen bekend zijn.

Wanneer de aanvraagtermijn vanaf 1 oktober 2020 nog 6 maanden zou zijn, ontvangen werkgevers de doelgroepverklaringen van dienstverbanden die in november en december beginnen mogelijk te laat (na 1 mei 2021). Zij zouden dan geen loonkostenvoordeel ontvangen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de LKV en het aanvragen van de doelgroepverklaring? Kijk dan even op de website van UWV.


Heeft u een vraag over werving en selectie? Het opleiden van uw personeel? Subsidies? De coronamaatregelen van de overheid? Of wilt u gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk u ook zit: een deskundige accountmanager helpt u in een persoonlijk gesprek verder. De telefonische helpdesk van het WSP is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.