Accountmanager Glenn: “Ik zie het WSP als een sterke netwerkorganisatie waarin we krachten bundelen.”

Glenn van Dijk is accountmanager bij het WSP via UWV. Op dit moment vooral actief in de branches onderwijs, overheid en ICT. In zijn rol ondersteunt hij werkgevers bij het vinden van oplossingen voor personeelsvraagstukken en stimuleert hij hen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Met zijn werkzaamheden voor het WSP kan hij écht van betekenis zijn werkgevers én werkzoekenden. In dit interview vertelt hij over zijn ervaringen en kijk op sociaal ondernemen.

Krachten bundelen

Het WSP is dé schakel tussen werkgevers en werkzoekenden. Ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Het is heel prettig dat wij als het WSP mee kunnen denken met werkgevers en samen met ze naar oplossingen kunnen zoeken. Daarbij is toegevoegde waarde dat we een maatschappelijke rol hebben om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Ik zie het WSP vooral als een sterke netwerkorganisatie waarin we krachten bundelen van de verschillende organisaties.”

Succesproject

Een succesproject van één van de organisaties waaraan Glenn zijn steentje heeft bijgedragen is BEE-Ideas. Dankzij dit project kunnen werkzoekenden met een talent en passie voor IT, relevante werkervaring opdoen. Zo hebben ze meer kans op de huidige arbeidsmarkt. “De samenwerking met BEEIdeas is een goed voorbeeld van een mooi, regionaal project. Ik werk al een paar jaar heel prettig samen met deze partij en ik vind het heel mooi dat we dit project nu over de hele regio kunnen uitrollen. In de laatste anderhalf jaar hebben we al zeker 15 mensen kunnen opleiden tot software ontwikkelaars. 80% van de mensen die geschoold zijn via Bee Ideas zijn uitgestroomd naar betaald werk.”

Een goede samenwerking

Glenn gunt iedere ondernemer een samenwerking met het WSP. “Vooral om onze brede blik op zaken. Onder andere vanwege onze arbeidsmarktkennis zijn wij in staat om zaken te verbinden met elkaar. Ik denk dat wij een goede gesprekspartner zijn voor werkgevers op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom.”

Sociaal ondernemen vergroot kwaliteit

Glenn geeft een belangrijke ontwikkeling aan als het gaat om sociaal ondernemen. “We zoeken binnen dit onderwerp steeds meer naar mogelijkheden om successen te boeken met elkaar. Steeds meer werkgevers zijn zich ervan bewust dat sociaal ondernemen de diversiteit en kwaliteit binnen een bedrijf kan vergroten. Ik denk dat dit ook de reden is dat werkgevers niet meer om dit onderwerp heen kunnen gaan. We staan met zijn allen voor een grote uitdaging op de arbeidsmarkt om iedere werkzoekenden aangehaakt te houden bij deze markt. Wij kunnen als het WSP een rol vervullen in de mismatch op vraag en aanbod die er een veel branches op dit moment is.”

Wil je ook gebruikmaken van de dienstverlening van het WSP Noordoost-Brabant? We beschikken over een groot en divers bestand van uitstekend personeel: gemotiveerde werkzoekenden, die graag weer aan de slag willen. Bij het WSP krijg je een accountmanager als adviseur toegewezen. Dit is jouw vaste aanspreekpunt. Of je nu vragen hebt over instroom, scholing, uitstroom of andere personele vraagstukken: jouw adviseur geeft je het antwoord of wijst je de weg naar de juiste specialist. Neem contact met ons op!

Top