Bereken je definitieve tegemoetkoming met de Simulatietool NOW

Wil je snel inzicht in de financiële gevolgen van jouw NOW-aanvraag? Gebruik dan de rekenhulp ‘Simulatie NOW’.  Met deze rekenhulp kun je een inschatting maken van de hoogte van het definitieve bedrag van de tegemoetkoming tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

NOW is een voorschot

Indien je recht hebt op de NOW, ontvang je in eerste instantie een voorschot op de tegemoetkoming. Het definitieve bedrag waar je recht op heeft wordt pas later berekend. Hiervoor moet je later opnieuw een aanvraag doen. Als dan blijkt dat het voorschot te hoog was, moet je het te veel ontvangen bedrag terugbetalen. Bij een te laag voorschot krijg je een nabetaling.

Rekenhulp Simulatie NOW

Het is natuurlijk fijn om nu alvast te weten hoe hoog het definitieve bedrag van uw NOW wordt. En welk bedrag je uiteindelijk moet terugbetalen of als nabetaling ontvangt. Zo kunt u een betere inschatting van de financiële gevolgen van een NOW-aanvraag maken. Voor een schatting van de hoogte van de tegemoetkoming kunt u de rekenhulp Simulatie NOW van het UWV gebruiken.

Simulatie voor NOW I en NOW II

De simulatie bestaat uit twee tools waarmee een werkgever het definitieve bedrag van de NOW kan berekenen. De berekening van de tegemoetkoming NOW I verschilt namelijk van de berekening van de tegemoetkoming NOW II. Daarom kunnen werkgevers met de Simulatie NOW verschillende bedragen invullen en verschillende scenario’s doorberekenen voor beide aanvraagperiodes. Aan de uitkomsten in deze simulatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Vraag de NOW II aan tot en met 31 augustus

‪Twijfel je nog over het aanvragen van NOW II? De simulatietool geeft je een indicatie van de hoogte van het NOW-voorschot en of je uiteindelijk een bedrag moet terugbetalen of juist ontvangen.‪ Werkgevers kunnen NOW II tot en met 31 augustus aanvragen. Je vindt de Simulatie NOW hier.

 


Heb je een vraag over werving en selectie? Het opleiden van personeel? Subsidies? Sociaal ondernemen? Of wil je gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk je ook zit: een deskundige accountmanager van het WSP helpt je in een persoonlijk gesprek verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Neem contact op

Top