Betaalpauze voor leasecontracten tijdens coronacrisis

auto, autosleutel, sleutel

Maak je gebruik van leasecontracten binnen jouw bedrijf? Bijvoorbeeld voor bedrijfsauto’s of machines? Een groot aantal Nederlandse leasemaatschappijen helpt ondernemers bij het verlagen van de lasten tijdens deze coronacrisis. Ze lassen de mogelijkheid in voor een betaalpauze van leasecontracten.

 

Rentevergoeding over uitgestelde betaling

Er zijn wel een aantal zaken waarmee u rekening moet houden. Zo betaal je tijdens de betaalpauze een rentevergoeding over de uitgestelde betaling. Ook zal de leasemaatschappij kijken of je ook al gebruik maakt van andere steunmaatregelen, dit is namelijk noodzakelijk om een betaalpauze in te kunnen lassen.

 

Betaalpauze van 3 tot 6 maanden

Er zijn diverse leasemaatschappijen die een betaalpauze hanteren. ​​​​​​​​​Er bestaat geen generieke maatregel, maar ABN AMRO, Alpha Credit Nederland (ACN), DEFAM, GreenLoans, Crevidance en MoneYou zijn in ieder geval bereid om een betaalpauze te verlenen. Er is een betaalpauze mogelijk van 3 of 6 maanden. Dit is afhankelijk van het product.

Wil je in aanmerking komen voor een betaalpauze? Neem dan contact op met jouw leasemaatschappij en vraag naar de mogelijkheden.

 


Heb je een vraag over werving en selectie? Het opleiden van personeel? Subsidies? Sociaal ondernemen? Of wil je gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk je ook zit: een deskundige accountmanager van het WSP helpt je in een persoonlijk gesprek verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Neem contact op

Top