WSPNOB

Nieuws

Boost2017: Breng werkgever en werknemer dichter bij elkaar

Eind 2017 organiseerde WSP partner Werkbedrijf Den Bosch de Boost2017; drie weken vol workshops, coachgesprekken en brancheactiviteiten voor werkzoekenden. Zo lieten wij werkzoekenden kennis maken met onbekende branches.

Bijna 1 op de 5 werkgevers ervaren problemen met het aantrekken van personeel. Naast de sectoren ICT en techniek is de krapte doorgedrongen in veel meer sectoren, zoals horeca, transport & logistiek, contactcenter-branche en zorg. Tijdens Boost2017 maakten werkzoekenden kennis met deze branches en werden zij verleid binnen deze branches zelf aan de slag te gaan.

Hoe kunnen werkzoekenden en deze branches dichter bij elkaar komen?
Boost2017 ging over ‘omdenken’ voor werkzoekenden: Wat kun je zelf aan de mismatch op de arbeidsmarkt doen? In welke branches of beroepen liggen nu kansen? En over jezelf positioneren” en “goed vindbaar zijn voor werkgevers’.

Maar ook: tijdens het sollicitatieproces heb je te maken met vooroordelen, netwerken en afwijzingen. Hoe ga je daar adequaat mee om? Solliciteren en het verwerken van afwijzingen kan eenzaam zijn. Gemotiveerd worden helpt dan. De vele verschillende workshops met thema’s als vooroordelen ombuigen, netwerken en kansen creëren zorgden voor de nodige motivatie.

Motivatie kreeg de werkzoekende daarnaast ook tijdens diverse brancheactiviteiten, waar ze rechtstreeks konden kennismaken met nieuwe branches en werkgevers. Men kreeg een kijkje in de keuken van bedrijven in branches die men nog niet kende.

Boost2017 in cijfers
619 deelnemers aan de workshops.
359 deelnemers tijdens de branche activiteiten.
Gemiddeld cijfer klant n.a.v. workshops: 7.8

 

 

 

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.