WSPNOB

Nieuws

Aanvraag compensatie transitievergoeding

Heeft u een arbeidscontract beëindigd omdat uw medewerker al langer dan 2 jaar ziek is? Dan heeft de medewerker recht op een transitievergoeding. Vanaf 1 april kunt u compensatie aanvragen voor de betaalde transitievergoeding.

Er gelden een aantal voorwaarden:

  • De arbeidsovereenkomst is (gedeeltelijk) geëindigd vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid;
  • De werknemer was nog ziek bij het eindigen van het dienstverband;
  • U betaalde de werknemer een transitievergoeding.

Dit geldt ook als uw werknemer een ambtenaar is die sinds 1 januari 2020 een arbeidsovereenkomst heeft en aan alle voorwaarden voldoet. Het is mogelijk om de compensatie met terugwerkende kracht aan te vragen, bij dienstverbanden die zijn geëindigd op of na 1 juli 2015.

Ook voor werknemers met een vervroegde IVA-uitkering kunt u compensatie aanvragen. Als de werknemer meer dan 2 jaar ziek is en de 3 bovengenoemde voorwaarden gelden, dan kunt u ook in dit geval compensatie aanvragen.

Vanaf 1 april kunt u op uwv.nl het aanvraagformulier invullen. Op de website vindt u nu al meer informatie over de compensatie transitievergoeding.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.