WSPNOB

Nieuws

De Praktijkleerlijn Metaal bood Ammar Al Khaddam de structuur om het vak te leren

“Binnen Spierings Mobile Cranes hadden we problemen met de invulling van onze vacatures. We zochten een creatieve manier om kandidaten te vinden. En die vonden we door te investeren in opleiding en trainingen: Lerend Werken van het WSP Noordoost-Brabant bleek een aanrader!” Nick Tiemissen, HR Officer bij Spierings vertelt waarom hij zo weer voor Lerend Werken van het WSP zou kiezen.

Ammar Al Khaddam werd als kandidaat door het WSP aangedragen. Hij komt uit Syrië en woont nu drie jaar in Nederland. “We hadden een goede klik en na een rondleiding bleek Ammar erg enthousiast en gemotiveerd om specifiek bij Spierings te werken. Hij had werkervaring in Syrië opgedaan en veel affiniteit met techniek. Daarnaast is hij een prettig persoon: aardig en joviaal. Hij past binnen onze organisatie.”

Goed ontwikkeld en vertrouwen in de toekomst

“Ammar heeft het traject van 3 maanden succesvol doorlopen. Daarom ontvangt hij vandaag zijn verdiende praktijkverklaring. En we geven hem nu de kans zich verder te bewijzen binnen Spierings. Hij krijgt vandaag een tijdelijk contract bij Jobinvestment met begeleiding nog vanuit het WSP. Maar als ik zie hoe ver hij nu gekomen is in de korte tijd van een proefplaatsing, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we hem over 9 maanden een contract kunnen aanbieden!”

Het begin

In het begin was het nog wel even lastig. “De productiemanager had er de eerste 2 weken niet zoveel vertrouwen erin. Dit kwam met name door Ammar’s gebrek aan kennis van de Nederlandse taal en de onderlinge communicatie. Maar Ammar bleek supergemotiveerd, wil leren van fouten, is pro-actief en wil zich verbeteren. Hoe verder hij in het traject kwam, hoe verder hij zich ontwikkelde. Daar mag hij echt trots op zijn: hij heeft een wil om te investeren in zijn toekomst en pakt daarvoor iedere kans die hij krijgt.”

Vandaag was een hele mooie dag

De reactie van Ammar Al Khaddam bevestigt dit wederzijdse goede gevoel: ‘Ik werk op de afdeling waar we samen de montage afmaken en controleren. Het is heel leuk werk. Maar vooral vandaag is een hele mooie dag! Ik heb een contract gekregen en een praktijkverklaring. Nu begin ik echt met werken. Ik ben heel blij met mijn nieuwe werk, mijn nieuwe baan. Ik hoop echt dat ik na een jaar een vast contract krijg bij Spierings.”

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.