WSPNOB

Nieuws

Drie nieuwe praktijkverklaringen én een goedwerknemerscertificaat

Er zijn deze week drie nieuwe praktijkverklaringen én een MKB goedwerknemerscertificaat uitgereikt bij Kloosterhotel de Soete Moeder in Den Bosch! De Soete Moeder heeft als missie om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jongeren en ze zetten zich hier dan ook écht voor in. Afgelopen periode hebben hier drie jongeren bij De Soete Moeder de leerlijn facilitair van Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant gevolgd, en met succes!

Met de leerlijnen van het WSP Noordoost-Brabant krijgen kandidaten, die elders kansen hebben gemist, de mogelijkheid om te bouwen aan werkritme, structuur, collegiaal contact en een zinvolle bezigheid.

Bij De Soete Moeder werkten ze al met leerwerktrajecten, maar doen ze nu mee aan Lerend werken van het WSP Noordoost-Brabant met de leerlijn Facilitair. Zo zorgen ze ervoor dat de deelnemers uiteindelijk een branche-erkend certificaat ontvangen. Een grote meerwaarde want dit verhoogt hun kansen op de arbeidsmarkt en maakt het makkelijker om alsnog een MBO-opleiding te gaan volgen. Souad El Hafidi, aanvoerder facilitaire afdeling van de Soete Moeder, is enthousiast over de leerlijn en het traject: “Het kost natuurlijk wat tijd om deze jongeren te begeleiden. Maar uiteindelijk is dit alles het meer dan waard! De jongeren veranderen zo gedurende deze tijd. En al helemaal wanneer je ziet waar ze begonnen zijn en hoever ze dan komen. Op elk vlak, op vak- en werknemersvaardigheden maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, leren ze echt ontzettend veel. Dit komt denk ik ook omdat ze zo gemotiveerd zijn, omdat ze dankbaar zijn dat ze een kans krijgen. Ze geven zich dan ook echt voor de volle 100%!”

De Soete Moeder en het WSP Noordoost-Brabant hebben met de leerlijn deze jongeren zo enthousiast gekregen over het vak, dat ze zich hebben ingeschreven om de volledige MBO opleiding te gaan volgen. Adri Ederveen, mede-oprichtster van de Soete Moeder : “Een supermooi resultaat van deze club mensen, die elkaar ontzettend hebben gestimuleerd.”

Wilt u ook een leerlijn starten in uw organisatie om zo personeel op te leiden voor precies die taken waar u behoefte aan heeft? Neem contact op met het WSP Noordoost-Brabant. We denken graag met u mee!

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.