WSPNOB

Nieuws

Eerste editie van WSPNOB Online Banenmarkt trekt meer dan 600 deelnemers

De coronacrisis heeft veel invloed op de arbeidsmarkt. Om werkgevers en werkzoekenden – juist nu – samen te brengen, organiseerden wij op 1 december de WSPNOB Online Banenmarkt.

Wat is de WSPNOB Online Banenmarkt?

De WSPNOB Online Banenmarkt werd georganiseerd via een besloten LinkedIn-groep. Tijdens de banenmarkt konden werkgevers hier actuele vacatures en werkzoekenden hun CV of pitch delen. Online, dus helemaal corona-proof! Met ruim 600 deelnemers kunnen we spreken van een zeer succesvolle editie. In totaal werden er meer dan 200 oproepen geplaatst. We hebben van alles voorbij zien komen: van sterk geschreven pitches tot gitaarliedjes (!) en van mooi vormgegeven CV’s tot powerpoint-presentaties van werkgevers.

“De WSPNOB Online Banenmarkt heeft ons een samenwerking én een nieuwe werknemer opgeleverd!”

12 Zoom-sessies met werkgevers uit de regio

Tegelijkertijd met de WSPNOB Online Banenmarkt organiseerden wij 12 Zoom-sessies met werkgevers uit specifieke sectoren. Werkzoekenden konden zich hier van tevoren voor aanmelden. Het doel van deze Zoom-sessies was om werkgevers en werkzoekenden direct met elkaar in contact te brengen. Stan van Hoof – recruitment specialist bij T-zorg – deed mee aan zo’n Zoom-sessie: “Ik heb een hele positieve ervaring met de WSPNOB Online Banenmarkt. Vooral de Zoom-sessies waren waardevol: je spreekt mensen direct en het is lekker interactief. Voor ons heeft het ook echt wat opgeleverd: een samenwerking én een nieuwe werknemer!”

Projectleider Nicole Papen over het succes van de eerste WSPNOB Online Banenmarkt

Volgende editie

Gezien de enorme belangstelling is de tweede editie alweer gepland. Deze vindt plaats op dinsdag 2 februari. Wilt u daar bij zijn? Meld u dan vast aan voor de WSPNOB Online Banenmarkt. Log in op LinkedIn en zoek in de zoekbalk op ‘WSPNOB Online Banenmarkt’ (of volg deze link). Klik vervolgens op ‘lid worden’. U krijgt binnen 24 uur bericht dat u lid bent geworden van de groep.

De WSPNOB Online Banenmarkt is een initiatief van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant (WSP NOB); een samenwerkingsverband van de 16 gemeenten uit de regio, het UWV en de ontwikkelbedrijven Weener XL, WSD en IBN. De Online Banenmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant.


Heeft u een vraag over werving en selectie? Het opleiden van uw personeel? Subsidies? De coronamaatregelen van de overheid? Of wilt u gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk u ook zit: een deskundige accountmanager helpt u in een persoonlijk gesprek verder. De telefonische helpdesk van het WSP is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

 

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.