WSPNOB

Nieuws

Essentieel: de gebruikelijkheidstoets bij de WKR. Hoe zit het ook alweer?

De gebruikelijkheidstoets bij de fiscale werkkostenregeling; de WKR

De fiscale werkkostenregeling – afgekort WKR – maakt het mogelijk om als werkgever onbelast vergoedingen te geven aan uw medewerkers. Bij deze zogenoemde ‘vrije ruimte’ komt ook de gebruikelijkheidstoets om de hoek kijken. In de gebruikelijkheidstoets is opgenomen wat u wel en niet onder de vrije ruimte mag invoeren. Essentiele informatie. Daarom zullen wij even uw geheugen opfrissen hoe het ook alweer zit met deze toets.

Onbelaste vergoedingen

Alle vergoedingen, met uitzondering van de WKR, die u aan uw werknemers geeft noteert de Belastingdienst als belastbaar loon. De WKR stelt u als werkgever in staat om jaarlijks maximaal 1,2% van de totale fiscale loonsom te gebruiken voor onbelaste vergoedingen, zoals een auto van de zaak. Over deze fiscale vrije ruimte betaalt u géén loonbelasting. Over alle bedragen boven de vrije ruimte betaalt u wél belasting. Over deze eindheffing van 80% hoeft u geen premie volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen en werkgeversheffing Zorgverzekeringswet (Zvw) of bijdrage Zvw te betalen of in te houden.

Vrije ruimte tijdelijk omhoog

Het kabinet verhoogt tijdelijk de vrije ruimte vanwege de aanhoudende gevolgen van de coronacrisis. Zo kunt u uw medewerkers in deze moeilijke tijden een hart onder de riem steken door middel van een cadeautje of bloemetje. Voor het jaar 2020 is de vrije ruimte eenmalig verhoogd naar 3% tot een bedrag van 400.000 euro.

Voldoen aan de toets

Wanneer u gebruik wilt maken van de gebruikelijkheidstoets krijgt u te maken met de volgende zaken:
– het soort vergoeding en de hoogte ervan;
– de werknemer die de vergoeding ontvangt;
– werknemers in dezelfde functiecategorie moeten ongeveer dezelfde vergoeding krijgen;
– werknemers bij andere werkgevers in dezelfde sector moeten ongeveer dezelfde vergoeding krijgen;
– eventueel tariefvoordeel voor uw belastingen.

Laatste tip

Let continu op of uw vergoedingen nog voldoen aan de gebruikelijkheidstoets. De bovengenoemde criteria zijn bepalend en wanneer een vergoeding niet voldoet aan deze eisen is deze niet ‘gebruikelijk’. Daarnaast is het slim om te letten op de omvang van alle onbelaste vergoedingen van één werknemer in één jaar. Ook hier geldt: wanneer u afwijkt van de criteria voldoet u niet aan de toets. Check dus geregeld uw vergoedingen aan werknemers.


Heeft u een vraag over werving en selectie? Het opleiden van uw personeel? Subsidies? De coronamaatregelen van de overheid? Of wilt u gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk u ook zit: een deskundige accountmanager helpt u in een persoonlijk gesprek verder. De telefonische helpdesk van het WSP is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.