WSPNOB

Nieuws

Geslaagd ZZP Boost event

Zo’n 250 zzp’ers uit Noordoost-Brabant waren donderdag 27 september samen in Veghel voor een netwerkbijeenkomst. ‘Kom beter in je kracht als zzp’er’, luidde de uitnodiging.

Het ‘ZZP Boost Event’ werd georganiseerd door het WSP Noordoost-Brabant, gemeenten en Agrifood Capital. Het was de eerste netwerkbijeenkomst voor zzp’ers op deze schaal en was bedoeld om zzp’ers een ruggensteuntje te geven. En terecht! Zzp-expert Pierre Spaninks deed er nog een schepje bovenop: ,,Jullie zijn helden. Moderne slaven, zoals je wel eens leest? Nee, wij weten wel beter. Het is een keus die je kunt maken.’’ .

In workshops leerden de bezoekers meer over bedrijfsplannen, financiën, online profileren, Facebook, de rol van de overheid, administratie & organisatie. Deze onderwerpen werden door experts uitgelegd. Met specifieke vragen konden de zzp’ers de vakkundigen aanklampen. Onder andere Jasper van Wordragen (Ondernemerslift+). “Mensen starten vanuit hun passie. In doorsnee komen ze hier met twee grote vragen. Hoe kom ik aan klanten? En hoe kom ik aan geld om te investeren?’’

Aan het eind van de middag klinkt tevredenheid onder de zzp’ers: ‘Dit is top, zo inspirerend, een verademing’. ‘Leuk en leerzaam’.

‘Talentontwikkeling van de ZZP’ers’ is één van de projecten van het WSP om werkzoekenden en werkgevers bij elkaar te brengen. Wil je meer weten over het project? Kijk dan hier! Of neem contact op met Marieke Tettero. Zij helpt u graag verder!

Bron: Van der Rakt, M. (2018, 28 september). Geen moderne slaven, maar helden die een keuze maken. Brabants Dagblad, p. 7.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.