Handreiking ter preventie van psychische klachten bij werknemers

De gevolgen van de coronacrisis zijn voor iedereen voelbaar. Veel mensen missen sociaal contact en structuur in hun dag. Psychische klachten liggen dan op de loer. Het gesprek voeren over psychische kwetsbaarheid is nu onmisbaar. AWVN (Algemene Werkgeversvereniging Nederland) en de Normaalste Zaak hebben een handreiking opgesteld om werkgevers daarbij te helpen.

 

Psychische klachten door coronacrisis

Werknemers met psychische kwetsbaarheid worden door de coronacrisis extra hard geraakt. Ook werknemers die ineens volledig zijn aangewezen op thuiswerken of die hun werk niet meer kunnen doen, kunnen psychische klachten ontwikkelen. Bovendien zijn er veel sectoren waar de werkdruk nu bijzonder hoog is (zoals de zorg, het onderwijs, de bezorging). Ook dat gaat werknemers niet in de koude kleren zitten.

 

Handreiking voor communicatie over psychische kwetsbaarheid

Veel werkgevers zien het risico op ontstaan van psychische klachten, maar weten niet goed hoe ze daarmee om kunnen gaan. AWVN en de Normaalste Zaak hebben daarom een handreiking ontwikkeld vol praktische tips. Deze handreiking helpt werkgevers open en eerlijk te communiceren over psychische kwetsbaarheid. De handreiking is sinds 14 mei voor iedereen beschikbaar, u kunt ‘m hier downloaden.

 


Heb je een vraag over werving en selectie? Het opleiden van personeel? Subsidies? Sociaal ondernemen? Of wil je gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk je ook zit: een deskundige accountmanager van het WSP helpt je in een persoonlijk gesprek verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Neem contact op

Top