Hé werkgever: dit is je kans om je vacature in techniek of ict eindelijk in te vullen

Er is een schreeuwend tekort aan technisch of ICT-personeel. Heb je wel eens gedacht aan het omscholen van (nieuwe) medewerkers naar die kansberoepen? Tot en met 1 december 2021 kun je een subsidie aanvragen van 3.750 euro per medewerker bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

 

Grote tekorten

Het is voor veel bedrijven lastig om aan geschikt en voldoende personeel te komen, zéker voor bedrijven die technisch- of ICT-personeel nodig hebben. Misschien belemmert dit tekort je gewenste groei van het bedrijf, moet er tegen opdrachten ‘nee’ gezegd worden of is het zonder voldoende personeel lastig mee te gaan met de nieuwste technieken. Wist je dat je je personeel kunt omscholen naar kansrijke beroepen? De overheid helpt daarbij met budget om de drempel voor omscholing en switchen van baan lager te maken.

 

Subsidie voor omscholing

Zo kun je als werkgever gebruik maken van de ‘omscholingsregeling naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek’. Tot en met 1 december 2021 kun je een subsidie aanvragen van 3.750 euro per werknemer. Als werkgever kan je dit bedrag bijvoorbeeld gebruiken om iemand die nu in een ander beroep werkzaam is, te verleiden zich om te scholen naar een kansrijk beroep in de ICT of techniek. Je kunt op deze manier een deel van de noodzakelijke scholing en begeleiding op de werkvloer bekostigen, zodat de (nieuwe) medewerker snel inzetbaar is in zijn of haar nieuwe functie binnen je bedrijf.

Vraag de subsidie direct aan via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Graag advies?
We helpen je graag!

Bel (085) 13 04 062

Of laat je gegevens achter en dan nemen we contact met je op.

Top