In gesprek met Heijmans over de succesvolle samenwerking met het WSP

Charity, Jelle, Heijmans

Met bijna 5.000 medewerkers is Heijmans een van de grootste bouwbedrijven van Nederland. Naast het feit dat Heijmans een echte Brabantse organisatie is, is het óók een hele sociale organisatie. Jelle van Elk is SROI-coördinator bij Heijmans en heeft als doel om – samen met collega Eveline Bijlholt – vanuit Heijmans een grote sociale impact te creëren en om de afstand van ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ te verkleinen. Mede dankzij Charity Timmers-Molle – accountmanager bij het WSP Noordoost-Brabant, via Weener XL – haalt Heijmans haar sociale doelstellingen in de regio. Benieuwd naar het succes van de samenwerking? Je leest er hier alles over.

Jelle over de samenwerking

Op welke manier werk je samen met het WSP?

Met de hulp van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant behalen wij onze sociale doelstellingen op onze projecten in deze regio. Geregeld worden er kandidaten voorgesteld voor onze organisatie. Daarnaast helpt het WSP ons bij de begeleiding van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt binnen onze organisatie en worden er suggesties gedaan om ook via andere wegen maatschappelijk betrokken te acteren.

“Met de hulp van het WSP behalen wij onze sociale doelstellingen op onze projecten in de omgeving Noordoost-Brabant.”

Hoe ervaar je de samenwerking met het WSP?

We werken al een hele lange tijd samen met het WSP en weten dan ook precies wat we aan elkaar hebben. We snappen van elkaar hoe we de zaken het liefst aanvliegen en alles effectief en efficiënt kunnen organiseren. Het contact dat we met elkaar hebben is frequent en laagdrempelig van aard. Bovendien is het fijn dat het WSP met ons meedenkt. Ze helpen ons echt om onze doelstellingen te behalen. 

Welke successen hebben jullie samen al behaald?

Met behulp van het WSP en HUB Noord-Brabant zijn er inmiddels al meerdere nieuwe collega’s succesvol aan de slag gegaan bij Heijmans. Zij zijn allen werkzaam vanuit onze vestiging in Rosmalen. Het fijne is dat het WSP ook ná plaatsing nog lang betrokken blijft en begeleiding biedt waar nodig.

Blijf je in de toekomst gebruikmaken van de diensten van het WSP Noordoost-Brabant? Zo ja, waarom?

Ja, wij blijven in de toekomst graag gebruikmaken van de diensten van het WSP. Wij zijn tevreden over de samenwerking en zetten de samenwerking met het WSP in de toekomst graag voort!

Charity over de samenwerking

Wat is jouw rol in de samenwerking met Heijmans?

Sinds ongeveer anderhalf jaar heb ik de sector bouw en techniek toegewezen gekregen binnen Weener XL en werk ik nauw samen met Heijmans. Op dit moment heb ik veel contact met Heijmans over de invulling van Social Return en hoe we onze samenwerking hier verder op in kunnen richten.

Hoe ervaar jij de samenwerking?

Ik ervaar de samenwerking als prettig. De lijnen zijn kort en naast het zakelijke aspect maken we ook gebruik van een gezonde dosis humor. Dat is een goede basis!

“De lijnen zijn kort en naast het zakelijke aspect maken we ook gebruik van een gezonde dosis humor.”

Waarom past Heijmans zo goed bij het WSP Noordoost-Brabant?

Heijmans is een van de meest vooraanstaande bouwbedrijven van Nederland, heeft een goed imago en is in de hele regio Noordoost-Brabant actief. Ze passen goed bij het WSP omdat ze openstaan voor diverse doelgroepen en een sociaal hart hebben.

Welke successen hebben jullie samen al behaald?

Er is al sinds jaar en dag een SW-medewerker gedetacheerd op kantoor bij Heijmans. In het kader van Social Return zijn er diverse mensen vanuit het werkzoekendenbestand werkzaam geweest op projecten van Heijmans, zowel in de infra als woningbouw. Het grootste project was de Sint Jan parkeergarage, waar op diverse facetten van het werk mensen van het WSP zijn ingezet. Van catering tot verkeersregelaars. Onlangs zijn er twee jongeren vanuit het speciaal onderwijs bij Heijmans gestart met ondersteuning vanuit ons. Zij worden nog wekelijks ondersteund door een van onze jobcoaches.

 


Heb je een vraag over werving en selectie? Het opleiden van personeel? Subsidies? Sociaal ondernemen? Of wil je gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk je ook zit: een deskundige accountmanager van het WSP helpt je in een persoonlijk gesprek verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Neem contact op

Top