WSPNOB

Nieuws

In gesprek met Zoethout Pallets B.V. over de succesvolle samenwerking met het WSP

man, vrouw, pallets

Hij is pas 22 jaar oud, maar al trotse eigenaar van een eigen bedrijf: ondernemer Stijn Welten runt samen met vader Jeffrey Welten Zoethout Pallets B.V., een leverancier van nieuwe en gebruikte pallets. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog op de agenda bij dit jonge bedrijf en werken aan een eerlijke arbeidsmarkt behoort daar ook toe. Ze werken hiervoor samen met Dimphy van der Zanden – adviseur bij het WSP via de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert. Samen geven ze jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. In dit interview vertellen Stijn en Dimphy over de succesvolle samenwerking.

Stijn over de samenwerking

Waarom kies je voor een samenwerking met het WSP?
WSP biedt mogelijkheden om jongeren met afstand tot arbeidsmarkt weer optimaal in een bedrijf in te zetten. Wij vinden dat iedereen een kans verdient om in het bedrijfsleven te functioneren en daarom werken we samen met het WSP. Doordat er binnen ons bedrijf veel simpel werk wordt verricht en er een positieve sfeer op de werkvloer hangt, zijn wij een goede en vertrouwde werkgever voor nieuwe medewerkers. Als wij met ons werk mensen een kans kunnen bieden zullen wij ons hier altijd voor inzetten.

Hoe ervaar je de samenwerking met het WSP?
De samenwerking verloopt goed en soepel. Via mail en telefoon wordt goed contact gehouden over kandidaten, mogelijkheden en het administratieve gedeelte. Zowel ik als mijn medewerkers zijn daar enthousiast over. Ook een belangrijke factor is de persoonlijk manier waarop wij benaderd worden, bij een nieuwe kandidaat krijgen we direct een kennismaking en goede begeleiding achteraf.

“De persoonlijke benadering van het WSP is positief. Bij een (mogelijke) nieuwe kandidaat krijgen we direct een kennismaking en goede begeleiding.”

Wat is de toegevoegde waarde van het WSP?
Het WSP biedt goede hulp en ondersteuning. Dit is essentieel voor een goed lopend proces. Door het WSP hebben wij nu 2 medewerkers op korte termijn in dienst kunnen nemen, een win-win-situatie voor werkgever en werknemer. Zodra je ziet dat de werknemers zich thuis voelen op de werkvloer loopt alles vanzelf.

Dimphy over de samenwerking

Wat is jouw rol in de samenwerking met Zoethout Pallets B.V.?
Mijn functie als accountmanager is dat ik nauw contact heb met de werkgever en de tussenpersoon ben tussen werkzoekende en werkgever. Ik ben met eigenaar Stijn in contact gekomen omdat hij een vacature had die goed door onze doelgroep ingevuld kon worden.  Daarna heb ik Stijn geadviseerd over de mogelijkheden van het WSP en onze kandidaten.  Na plaatsing heb ik nazorg verleend en bleef ik nauw betrokken bij de voortgang.

Hoe ervaar jij de samenwerking?
De samenwerking met Zoethout Pallet B.V. is prettig. Ze zijn toegankelijk, ze staan open voor het gesprek en denken graag met ons mee. Ook als een kandidaat niet passend is geven ze duidelijk aan wat daar de reden voor is. Het fijne aan deze werkgever is dat zij meedenken in mogelijkheden en oplossingen en niet in problemen denken.

Waarom past Zoethout Pallets B.V. zo goed bij het WSP?
Zoethout Pallets B.V. heeft geduld en begrip heeft voor werknemers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zij geven mensen vertrouwen. Zonder dure woorden laten zij zien wat sociaal ondernemen is, dat is mooi. De daad bij het woord voegen, daar houd ik van!

“Zoethout Pallets B.V. heeft geduld en begrip heeft voor werknemers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.”

Welke successen hebben jullie samen al behaald?
Wij hebben een aantal mensen aan een leuke baan geholpen. Een baan met een vaststaand aantal uren, een echt contract in de hand. Geen flauwekul met 0-uren-contracten en oproepcontracten maar een contract wat zorgt voor duurzame uitstroom. Daar doen we het voor!


Wilt u ook gebruikmaken van de dienstverlening van het WSP Noordoost-Brabant? We beschikken over een groot en divers bestand van uitstekend personeel: gemotiveerde werkzoekenden, die graag weer aan de slag willen. Wij begeleiden u graag tijdens het gehele proces van werving en selectie. 

Neem contact op >

Onze accountmanagers

Gerrit Timmerman

gtimmerman@ibn.nl

06-18308528

Marten Hubregtse

m.hubregtse@oss.nl

06-46866699

Jeroen van der Harst

jeroen.vanderharst@uwv.nl

06-11584532

Jacqueline Musters

jmusters@wsd-groep.nl

0411-650111

Dimphy van der Zanden

dimphy.vanderzanden@cgm.nl

06-57146749

Caroline Schemering Reelfs

c.schemering@s-hertogenbosch.nl

06-53842258

Esther van den Boomen

esther.vandenboomen@uwv.nl

06-21142045

Annelies Heijboer-Los

a.los@s-hertogenbosch.nl

06-11924750

Corina Kersten

ckersten@ibn.nl

06-18308423

Marlon Derks van de Ven

marlon.derks@uwv.nl

06-46810235

Yvonne van Laarhoven

y.van.laarhoven@vught.nl

06-51594176

Evelijne van den Langenberg

evelijne.lanenberg@uwv.nl

06-29359053

Marcel van Drunen

mdrunen@ibn.nl

06-18308711

Marcel van Ras

mras@ibn.nl

06-18308425

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.