WSPNOB

Nieuws

Lees de Inspiratiegids “De bijzondere weg naar werk”

Afgelopen maand kwam de Inspiratiegids ‘De bijzondere weg naar werk’ uit van de alliantie ‘Samen werken voor Werk’. De inspiratiegids staat bomvol verhalen van bedrijven en organisaties die banen hebben gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant is met drie projecten in de gids goed vertegenwoordigd!

De Winfabriek en Flexspecialisten in Oss
WSP-partner gemeente Oss werkt met bedrijven samen aan De Winfabriek. Dit is een praktijkgerichte opleiding die mensen omschoolt tot procesoperator in de maakindustrie. Momenteel een gewilde baan!

Daarnaast werkt de gemeente Oss op kleine schaal samen met  bedrijven in de regio aan werkervaringsplaatsen voor mensen in de bijstand. Dit project heet de Flexspecialisten. De kleinschaligheid maakt de afstand voor werkzoekenden kleiner en daarmee het vinden van werk gemakkelijker.

Future Proof in Den Bosch
Als derde staat in de inspiratiegids het verhaal van het project Future Proof in Den Bosch. Onder deze naam begon de gemeente Den Bosch, partner van het WSP Noordoost-Brabant, samen met bedrijven een pilot om mensen in de uitkering naar betaald werk te helpen. En met succes! 334 werkzoekenden vonden een baan en de pilot kreeg in 2016 dan ook een landelijk vervolg onder de naam UWV Manpower Future Proof.

Laat je inspireren en lees hier deze en andere verhalen in de Inspiratiegids “De bijzondere weg naar werk”. Wil je als werkgever zelf aan de slag met sociaal ondernemen? Neem dan contact op met het WSP Noordoost-Brabant en bespreek de mogelijkheden.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.