WSPNOB

Nieuws

Kabinet stelt aanvullingen op derde steunpakket COVID19 beschikbaar

De nieuwe opleving van het coronavirus heeft flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet komt daarom met aanvullende steunmaatregelen voor ondernemers die door de recente maatregelen (wederom) een harde klap gekregen hebben. Het gaat om aanvullende maatregelen voor specifieke sectoren. In dit artikel leest u alles over deze nieuwe maatregelen.

Subsidie voor horeca

De horecasector is één van de hardst getroffen sectoren. Vanwege de tijdelijke sluiting hebben horecaondernemers bijvoorbeeld voorraden aangelegd die ze niet meer kunnen gebruiken. Ook hebben vele van hen geïnvesteerd in coronamaatregelen, bijvoorbeeld door hun terras te overkappen. Daarom kan de horeca nu aanspraak maken op een eenmalige subsidie om deze gemaakte kosten te compenseren. Het gaat om een subsidie van ongeveer 2,75% van de omzetderving, gemiddeld € 2500. Ondernemers kunnen de subsidie vanaf medio november aanvragen via de TVL-aanvraag via de website van de RVO. Voor deze regeling is €40 miljoen gereserveerd.

Tijdelijke verbreding TVL

De Tegemoetkoming Vaste Lasten wordt tijdelijk verbreed. Deze tegemoetkoming is bedoeld om ondernemers te helpen met het betalen van hun vaste lasten, zoals huur, terwijl er veel minder geld wordt verdiend. Tot nu was de TVL beperkt tot een aantal sectoren, maar het kabinet heeft besloten om de TVL tijdelijk open te stellen voor alle sectoren. Voor de tijdelijke verbreding TVL is € 140 miljoen gereserveerd. Bedrijven kunnen vanaf medio november een aanvraag indienen via de website van de RVO.

Eenmalige extra vergoeding voor evenementensector

Organisaties en leveranciers in de evenementen-industrie zijn voor hun omzet grotendeels afhankelijk van de zomermaanden. Die schommeling in omzet kan zorgen voor een vertekend beeld bij de berekening van de TVL. Het kabinet komt daarom met een eenmalige extra vergoeding voor de evenementenbranche. Het gaat naar verwachting om 800 evenementen-ondernemers, die gemiddeld zo’n €14.000 krijgen. Hiervoor is een bedrag van € 11 miljoen gereserveerd.  Het is voor nu nog niet bekend hoe en wanneer u hier aanspraak op kunt maken.

Time-out arrangement (TOA)

Het TOA stelt ondernemers in staat om hun bedrijf tijdelijk in een soort winterslaap te brengen. Om zo niet onnodig failliet te hoeven gaan. Ondernemers kunnen nu al met hun schuldeisers om de tafel om dit direct na 1 januari 2021 te formaliseren. Verdere uitwerking van het TOA volgt.

Verlenging corona-garantieregelingen

Om bedrijven in hun liquiditeitsbehoefte te blijven ondersteunen, worden corona-garantieregelen zoals de KKC en GO-C verlengd tot en met 30 juni 2021.

Bekijk hier en overzicht van alle regelingen.


Heeft u een vraag over werving en selectie? Het opleiden van uw personeel? Subsidies? De coronamaatregelen van de overheid? Of wilt u gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk u ook zit: een deskundige accountmanager helpt u in een persoonlijk gesprek verder. De telefonische helpdesk van het WSP is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.