KKC voor kleine ondernemers goedgekeurd: aanvragen is nu mogelijk

Goed nieuws voor kleine bedrijven: de Kleine Kredieten Corona garantiestelling (KKC) is goedgekeurd door de Europese Commissie. Ondernemers met een relatief kleine financieringsbehoefte kunnen sinds vrijdag 29 mei een lening aanvragen. Bovendien kunnen leningen die vanaf 7 mei 2020 zijn verstrekt en voldoen aan de voorwaarden van de regeling nu geherfinancierd worden tegen de voorwaarden van de KKC.

Extra liquiditeit voor micro-, midden- en kleinbedrijf

De KKC-regeling maakt extra liquiditeit voor het micro-, midden- en kleinbedrijf mogelijk. Onder deze regeling kunnen ondernemers een lening aanvragen van minimaal 10.000 en maximaal 50.000 euro. De looptijd is maximaal 5 jaar, en de rente bedraagt maximaal 4%. Daarnaast betalen ondernemers aan de staat een eenmalige premie van 2% als vergoeding.

Gedragscode Kleinzakelijke kredietverlening

De regeling staat open voor ondernemers met een omzet vanaf 50.000 euro die voor de coronacrisis voldoende winstgevend waren, met voldoende terugbetaalcapaciteit en die voor 1 januari 2019 stonden ingeschreven in de KvK. De overheid staat voor 95% garant voor de KKC. Financiers dragen dus 5% van het risico. Dit zorgt voor een zorgvuldige risicobeoordeling, zodat de leningen alleen worden verstrekt aan bedrijven die in de kern gezond zijn. De banken hebben onder meer aangegeven zich te houden aan de Gedragscode Kleinzakelijke Kredietverlening.

KKC aanvragen

Wil je de KKC aanvragen? Dan kunt je terecht bij jouw kredietverstrekker. De leningen kunnen worden verstrekt door banken en niet-bancaire geaccrediteerde financiers. In ieder geval de banken Rabobank, ABN AMRO, ING, de Volksbank en Triodos hebben toegezegd leningen via de regeling aan te bieden. Bekijk hier een overzicht van financiers die meedoen aan de KKC.

 


Heb je een vraag over werving en selectie? Het opleiden van personeel? Subsidies? Sociaal ondernemen? Of wil je gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk je ook zit: een deskundige accountmanager van het WSP helpt je in een persoonlijk gesprek verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Neem contact op

Top