WSPNOB

Nieuws

Wijzigingen doelgroepregister

Heeft u werknemers in dienst die in het doelgroepregister staan? Dan zijn er twee belangrijke wijzigingen waar u rekening mee moet houden. Deze wijzigingen zijn sinds 1 februari 2020 van kracht.

Wijziging 1: Een werknemer kan zich uitschrijven
Als een werknemer niet meer voldoet aan de voorwaarden om in het doelgroepregister te staan, kan hij zich laten uitschrijven. Een werknemer kan besluiten om zich uit te schrijven, omdat hij niet geregistreerd wil staan onder een doelgroep waar hij niet langer onder valt.

Als een werknemer zich uitschrijft kan dit voor u als werkgever betekenen dat u bepaalde voordelen verliest. Ook telt de werknemer vanaf 1 januari in het daaropvolgende jaar dan niet meer mee voor het quotum arbeidsbeperkten. Vanaf dat moment wordt de werknemer daadwerkelijk uitgeschreven. Sommige werknemers worden al meteen uitgeschreven. Dit zijn alleen werknemers die geregistreerd staan als:

  • schoolverlater van het voortgezet speciaal onderwijs (vso) of van het praktijkonderwijs (pro);
  • iemand die 31 december 2014 op de wachtlijst WSW stond (Wet Sociale Werkvoorziening).

Wijziging 2: Opname tot AOW-leeftijd
Vanaf 1 februari 2020 blijft een werknemer tot zijn AOW-leeftijd in het doelgroepregister staan, behalve als hij zich laat uitschrijven.

Wilt u weten of een medewerker in het doelgroepregister valt? Of heeft u een andere vraag over het doelgroepregister? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.