WSPNOB

Nieuws

Bezoek minister Koolmees in verband met ‘Leven lang ontwikkelen’

Op maandag 20 januari bracht Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, een bezoek aan het bedrijf Metaal- en lastechniek Nijnsel in Sint-Oedenrode. Dit is een van de bedrijven die het leren en ontwikkelen van werknemers op de werkvloer vanzelfsprekend heeft gemaakt. De minister kreeg een rondleiding en leerde zelf de kneepjes van het vak door te lassen in een lassimulator. Ook ging hij in gesprek met andere ondernemers, werknemers en bestuurders van de regionale arbeidsmarktsamenwerking Noordoost-Brabant Werkt.

Groei en ontwikkeling van je bedrijf
Directeur van Metaal- en lastechniek Nijnsel Marco van de Braak voelt zich bevoorrecht door het bezoek van de minister. Hij licht graag toe waarom een leven lang leren belangrijk is voor zijn organisatie. “In mijn ogen draagt dit enorm bij aan het werkgeluk van de werknemer. En blije, vitale en deskundige mensen zijn goed voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf.” Een leven lang leren en ontwikkelen loopt als een rode draad door zijn bedrijf. Zo zijn er bijvoorbeeld doorgroeimogelijkheden voor alle leeftijden. Van de Braak wil hiermee graag een inspiratie zijn voor andere ondernemers.

Keep on learning in Noordoost-Brabant
Een leven lang leren is sinds 2,5 jaar hét speerpunt van Noordoost-Brabant Werkt. ‘Keep on Learning’ startte toen als campagne met beperkte middelen. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een actieve beweging met 60 ambassadeurs. Marco van de Braak is er een van. Hij kreeg vorig jaar nog het Keep on Learning estafettestokje als erkenning voor de manier waarop het metaalbewerkingsbedrijf het personeel in staat stelt om zich te blijven ontwikkelen.

Sterke leercultuur
Volgens minister Koolmees wil het kabinet een sterke leercultuur ontwikkelen in Nederland. Dat dit niet vanzelf gaat weet ook Huib van Olden, voorzitter van Noordoost-Brabant Werkt. “In de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant zetten wij met Keep on Learning volop in op de broodnodige verandering van de mindset”, zegt hij. “Een leven lang ontwikkelen moet in het DNA van mensen en organisaties in onze regio komen. Een leven lang ontwikkelen wordt het nieuwe ‘normaal’. Daarmee zorgen bedrijven, overheden, scholen en andere partijen in de regio er samen voor dat mensen hun talenten blijven ontwikkelen en benutten. Dat helpt bedrijven en mensen om beter voorbereid te zijn op de toekomst!”

Wilt u ook groeien door uw medewerkers te laten leren en ontwikkelen? Bekijk hier de praktische mogelijkheden op verschillende niveau die het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant (onderdeel van Noordoost-Brabant Werkt) biedt. Of neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

 

 

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.