Luistertip: 5 x Sociaal Werkt! – de podcast

Tijd om een luistertip met je te delen, namelijk onze eigen podcast Sociaal Werkt! Deze podcast informeert en inspireert werkgevers om aan de slag te gaan met sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Inmiddels staan er 5 afleveringen online, dus genoeg ‘luistervoer’ om de zomerdagen door te komen. We sommen de verschillende podcasts hieronder voor je op. Welke lijkt jou het meest interessant? Veel luisterplezier!

 

1. Hoe Bouwbedrijf Pennings kansen biedt aan statushouders

In de eerste aflevering van Sociaal Werkt! gaan we in gesprek met Ronny van Boekel, bedrijfsleider bij Bouwbedrijf Pennings. We spraken met Ronny over waarom sociaal ondernemen voor hen de normaalste zaak van de wereld is. Aan de hand van een mooi succesverhaal neemt Ronny ons mee in alles wat komt kijken bij sociaal werkgeverschap. Ook heeft hij een handige tip voor iedere werkgever die hier ook mee aan de slag wil. Nieuwsgierig? Luister hier de eerste podcast.

 

2. Drie nieuwe medewerkers dankzij online banenmarkt: het succesverhaal van Tzorg

Stan van Hoof  – ook wel bekend als de zingende recruiter –  is recruitment specialist bij Tzorg, een landelijke leverancier van huishoudelijke hulp en ondersteuning. Hij deed namens Tzorg mee aan de eerste drie edities van de Online Banenmarkt Noordoost-Brabant, een initiatief van het WSP. Of dat een succes was? Ja, zeker: Tzorg heeft dankzij de online banenmarkt 3 (!) nieuwe medewerkers aangenomen. In deze podcastaflevering gaan we dieper in op dit succesverhaal en vertelt Stan ons meer over de kijk op sociaal werkgeverschap binnen Tzorg. Beluister deze tweede podcast hier.

 

3. De unieke kijk van Intrapost op sociaal ondernemen

In de derde aflevering van Sociaal Werkt! spreken we met Marcel Linders – verantwoordelijk voor personeelszaken bij Intrapost. Bij dit postbedrijf zit sociaal en maatschappelijk ondernemen diep verweven in het DNA. Zeker als het gaat om het aannemen van nieuw personeel. In deze aflevering vertelt Marcel ons er alles over! Benieuwd wat hij te vertellen heeft? Luister de derde podcast hier.

 

4. Een vrouw met een missie: Bianca Pouw van Bijenhotelkopen.nl

Bianca Pouw is sociaal ondernemer. Een aantal jaren geleden startte ze een sociale werkplaats dat Bijenhotels verkoopt. Vanuit het dorpje Overloon werken 3 vaste medewerkers en 4 tot 6 BIJ-zondere medewerkers dagelijks aan de productie van duurzame, lokale én sociale Bijenhotels. Het uiteindelijke doel is om voor de BIJ-zondere medewerkers een opstapje te bieden naar duurzaam werk. In deze aflevering vertelt Bianca haar inspirerende verhaal en geeft ze een inkijkje in haar ambities voor de toekomst. Luister hier de vierde podcast.

 

5. De kracht van Open Hiring voor Chain Logistics

Rob Jansen is CEO van Chain Logistics, een logistieke dienstverlener in Uden. Enerszijds is Chain Logistics een commercieel bedrijf, maar anderszijds is het ook een bedrijf dat op een andere manier impact wil maken. Vanuit sociaal oogpunt bieden ze kansen aan doelgroepen die dat écht nodig hebben. Ze zetten hier onder andere Open Hiring voor in. Open Hiring is – heel simpel gezegd – een baan zonder sollicitatiegesprek. Je neemt dus iemand aan die je nog nooit gezien of gesproken hebt. In deze aflevering vertellen Rob en Jos over Open Hiring en alles wat daarbij komt kijken. Hier luister je de vijfde podcast.

 


Heb je een vraag over werving en selectie? Het opleiden van personeel? Subsidies? Sociaal ondernemen? Of wil je gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk je ook zit: een deskundige accountmanager van het WSP helpt je in een persoonlijk gesprek verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Neem contact op

Top