Maak van werkstress in jouw bedrijf werkplezier!

Werkstress is een thema dat in Nederland veel aandacht krijgt. En dat is niet zo gek: (langdurige) werkstress kan tot een burn-out leiden. In Nederland heeft ruim 17% van de werkenden hier last van. Hoe ga je dit tegen? Door het creëren van werkplezier! Wil jij als werkgever verschillende tips om op jouw kantoor werkplezier te creëren? Lees deze blog dan snel verder!

 

Wat is werkplezier?

Mensen die hun werk met plezier doen hebben meestal weinig last van werkstress. Wanneer je werkplezier hebt, levert je werk je meer energie op dan het je kost. Is dit niet het geval, loop je dus eigenlijk een beetje ‘leeg’. Dit kan gevolgen hebben voor je leven op én naast je werk. Als werkgever wil je natuurlijk dat je werknemers het grootste deel van de tijd werkplezier ervaren. Dit zorgt bijvoorbeeld voor betere prestaties op de werkvloer en minder ziekteverzuim.

 

Werkplezier creëren

Maar hoe doe je dat: werkplezier creëren? Bij deze een aantal tips:

  • Geef je werknemers vertrouwen. Je werknemers maken misschien wel dezelfde fouten die jij ooit heb gemaakt, maar dat hoort erbij. Als je je werknemers vertrouwen geeft, voelen ze zich echt van toegevoegde waarde binnen het bedrijf. Dit leidt vervolgens weer tot meer innovativiteit en creativiteit. En dat heeft ook jouw bedrijf hard nodig!
  • Praat met je werknemers. Vraag je werknemers om hun werkplezier een cijfer te geven en ga in gesprek hoe je dit cijfer kan ophogen. Ook kunnen medewerkers tijdens dit gesprek eventuele problemen aankaarten. Deze problemen kun jij misschien wel wegnemen of oplossen.
  • Zorg voor ontspanning op de werkvloer. Zorg dus dat je werknemers zich kunnen ontspannen, zonder dat anderen te veel afgeleid worden en het werk er onder te leiden heeft. Daar kun jij als ondernemer het voortouw in nemen. Je kunt denken aan sport, spelletjes, tv, muziek of bijvoorbeeld een maandelijkse borrel.
  • Zorg goed dat iedereen zijn eigen taak uitvoert. Het gebeurt de laatste tijd veel dat medewerkers steeds meer verwacht wordt dat ze alle taken uitvoeren die in het team moeten gebeuren. Maar de vraag is of dat wel wenselijk is in het kader van werkplezier. Ga eens met je team om de tafel om in kaart te brengen wie blij wordt van welke taken en van welke juist niet. Misschien kom je dan tot een werkverdeling waar iederéén meer werkplezier uithaalt.

 

Meer weten?

Zeker in deze krappe arbeidsmarkt is het creëren van een fijne werkomgeving voor jouw werknemers van groot belang. Wil jij als werkgever nog meer tips of informatie over werkplezier? Contacteer ons dan!

Neem contact op >>

Top