WSPNOB

Nieuws

Mensen met uitkering succesvol omgeschoold naar logistiek

Op woensdag 12 oktober ontvingen de eerste 27 deelnemers aan het project ‘Kweekvijver logistiek Oss’ hun diploma. Dat maakt hen een stuk interessanter voor werkgevers. Ook maken ze meer kans op een vaste baan in de logistieke sector. Dat blijkt wel uit het feit dat het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant al 75% van deze deelnemers aan een betaalde baan heeft geholpen.

In september 2015 startte het project ‘Kweekvijver medewerkers logistiek’. Daarin leiden werkgevers uit de logistieke branche in de regio Noordoost-Brabant mensen met een uitkering op in de praktijk. Het project is een bijzondere samenwerking tussen de drie O’s: Ondernemers in de logistiek, ROC de Leijgraaf namens de Opleidingsbranche en de Overheid (gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill, Sint Anthonis, Sint Hubert, Oss, Uden, Veghel). Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Agrifood Capital Werkt!

 

Waarom dit project?

Er is sprake van hoge werkloosheid onder jongeren en volwassenen die geen of een beperkt diploma hebben. Daarnaast wordt in de logistiek een groot tekort aan personeel verwacht. Daarom zijn de deelnemende gemeenten in het project samen met ROC De Leijgraaf het project ‘Kweekvijver medewerkers logistiek’ gestart. De deelnemers zijn tussen de 18 en 57 jaar. Het gaat met name om mensen uit de bijstand en vroegtijdige schoolverlaters.

Lees ook eerdere berichten:

12 deelnemers van uitkering naar betaalde baan (bericht Gemeente Cuijk).

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.