Partners in Noordoost-Brabant zetten verkort opleidingstraject ‘Koken in de Horeca’ op

De horecasector werd door de pandemie harder getroffen dan ooit. Al vóór de coronacrisis was er een tekort aan koks en door de periodieke lockdowns is een deel van het personeel uit de sector gestapt om bijvoorbeeld te gaan werken bij de GGD, supermarkten of bezorgdiensten. Tijd voor actie: publieke organisaties in Noordoost-Brabant hebben de handen ineengeslagen door een nieuw (verkort) opleidingstraject voor koks in te richten. Dinsdag 5 juli werd de samenwerkingsovereenkomst officieel ondertekend.

 

Spoedopleiding tot kok

Met de verkorte opleiding ‘Koken in de Horeca’ willen de samenwerkende partijen mensen aansporen om een beroep te kiezen waar veel vraag naar is. Tijdens het traject worden deelnemers in twaalf weken klaargestoomd voor een baan in de keuken. Ze krijgen één dag in de week les op het Koning Willem I College (KW1C) en werken vier dagen in de week bij een werkgever. Het opleidingstraject is een initiatief van het KW1C, UWV, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Brabant, het Regionaal Mobiliteitsteam, FNV, SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven), het Leerwerkloket Noordoost-Brabant en het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant.

 

Opleiding kost de cursist en werkgever niets

Voor de opleiding bestaan diverse voorliggende subsidies en een RMT-budget: de opleiding kost de cursist en de werkgever dus niets. Horecabedrijven kunnen ook zittend personeel bijscholen of nieuwe medewerkers omscholen via een zij-instroom-route. Nieuw personeel dient wel een arbeidscontract te krijgen van minimaal 6 maanden, 20 uur per week, met een marktconform salaris. Vanwege het beperkte aantal plaatsen, is het maximale aantal opleidingsplaatsen per werkgever gesteld op twee.

 

Meer weten?

De verkorte opleiding brengt hopelijk lucht voor vele horecagelegenheden in de regio. De ‘hulpkoks’ kunnen de bestaande koks ontlasten waardoor restaurants weer meer gasten kunnen ontvangen. Daarnaast is het voor de cursisten een laagdrempelige manier om erachter te komen hoe leuk werken in de horeca is! Wil je meer informatie over de opleidingsmogelijkheid? Neem contact op met jouw reguliere contactpersoon bij een van de deelnemende partijen of stuur een mail naar info@rmtnoordoostbrabant.nl.

Top