WSPNOB

Nieuws

Samenwerkingsafspraken met Praxis

Praxis – een van de grootste en bekendste doe-het-zelf-ketens van Nederland – heeft op 13 februari landelijk samenwerkingsafspraken ondertekend met alle 35 arbeidsmarktregio’s. In samenwerking met o.a. het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant en Schakelpunt Landelijke Werkgevers zet Praxis zich zo in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gemakkelijker aan het werk te krijgen.

In de samenwerking die Praxis tot nu toe had met het UWV en verschillende gemeenten in Nederland liepen de verschillende partijen regelmatig tegen het feit aan dat men elkaar niet kon vinden. Met de nieuwe samenwerking kunnen werkzoekenden vanuit de Wajong, WW, Bijstand, WIA of mensen die vallen onder de Participatiewet gemakkelijker aan werk komen.

Mary van de Looij – Adviseur Schakelpunt Landelijke Werkgevers – licht toe: “We hebben de afgelopen periode intensief samengewerkt om de behoefte van de werkgever, UWV en de regio’s c.q. gemeenten aan elkaar te verbinden. Ik ben dan ook heel blij dat het gelukt is om voor Praxis met dit arrangement alle regio’s in Nederland aan te sluiten en een kans te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.