STAP-budget aanvragen in juli

De zomer in aantocht, de schoolvakanties beginnen bijna, maar het is nog geen tijd om stil te zitten. Ook als werkgever moet je nog even scherp blijven, vooral als het gaat om het ontwikkelingsbudget van je personeel. De – inmiddels derde – aanvraagperiode van het STAP-budget staat namelijk voor de deur!

 

Wat is het STAP-budget?

‘STAP’ in het STAP-budget staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het is een subsidie van maximaal 1.000 euro dat door werk(zoek)enden kan worden ingezet voor scholing gericht op het werk in de praktijk of daarbuiten. We schreven al eerder een artikel over het STAP-budget waarin we de mogelijkheden en voordelen van dit budget voor jou als werkgever uitlichten.

 

Tweede aanvraagperiode STAP-budget

Op 1 juli 2022 opent de tweede aanvraagperiode van het STAP-budget. Dit budget is beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in scholing. Het budget vraagt de werknemer zelf aan, maar jij hebt er als werkgever baat bij om je werknemers te attenderen op het STAP-budget. Het bij- of omscholen van jouw personeel helpt namelijk bij het behouden en aantrekken van het juiste personeel.

 

STAP-budget aanvragen

Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode van het STAP-budget. We bevinden ons inmiddels in de derde periode: 1 juli t/m 31 augustus 2022. Het aanvragen kan via de website van UWV.

De volgende aanvraagperiodes dit jaar zijn:

  • 1 september t/m 31 oktober 2022
  • 1 november t/m 31 december 2022

Wil jij meer weten over het STAP-budget of over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze helpdesk. We helpen je graag verder.

Top