Tegemoetkoming vaste lasten voor MKB’ers kan nu worden aangevraagd

We schreven er al eerder over: de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB’ers (TVL). Deze belastingvrije tegemoetkoming voor MKB’ers met maximaal 250 werknemers kan nu worden aangevraagd.

TVL voor getroffen sectoren

De TVL is speciaal bedoeld voor de ‘getroffen sectoren’ zoals de horeca, recreatie, evenementen, kermissen, podia en theaters. Bij hen is lange tijd geen cent binnengekomen, terwijl de vaste lasten als huur en verzekeringen gewoon doorgingen. Bedrijven krijgen afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetderving een tegemoetkoming voor hun vaste lasten tot een maximum van 50.000 euro voor juni tot en met september 2020.

TVL aanvragen

De Europese commissie heeft de regeling inmiddels goedgekeurd. Sinds 30 juni 12:00 uur kan de regeling worden aangevraagd via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ondernemers die voor de TOGS-regeling in aanmerking kwamen, kunnen ook gebruikmaken van de TVL. Deze getroffen sectoren staan op de lijst met vastgestelde SBI-codes.

 


Heb je een vraag over werving en selectie? Het opleiden van personeel? Subsidies? Sociaal ondernemen? Of wil je gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk je ook zit: een deskundige accountmanager van het WSP helpt je in een persoonlijk gesprek verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Neem contact op

Top