WSPNOB

Nieuws

Tekorten in de zorg? Zo vonden BrabantZorg en het WSP Noordoost-Brabant in één klap 66 nieuwe Verzorgenden IG!

Het is volop in het nieuws; er is een schreeuwend tekort aan zorgpersoneel. Voor zorginstellingen is het hoog tijd hier iets aan te doen. BrabantZorg koos voor een originele aanpak. Zij bieden toekomstige Verzorgenden IG een leerplek mét baangarantie. BrabantZorg schakelde WSP-partner UWV in om samen te bedenken hoe zij het beste de markt met potentiele leerlingen konden benaderen. Zo kwamen zij tot een nieuw concept in het werven en selecteren van BBL-kandidaten in de vorm van de campagne ‘Hoezo te oud om te leren?’.

Werkzoekenden en zij-instromers werden vanuit Brabantzorg benaderd middels een gerichte Facebookcampagne. Vanuit UWV zijn werkzoekenden met een persoonlijke brief uitgenodigd voor een drietal voorlichtingsbijeenkomsten. Het resultaat? Meer dan 150 kandidaten kwamen naar de bijeenkomsten en hoorden van een verzorgende uit de praktijk wat het werken in de ouderenzorg inhoudt. Daarna konden ze persoonlijk in gesprek met de teamleiders. Tijdens deze gesprekken hoorden zij meteen of zij in aanmerking kwamen voor een leerplek met baangarantie.

Omdat Brabantzorg open stond voor een breed scala geïnteresseerde werkzoekenden en zij-instromers heeft deze samenwerking met WSP-partner UWV uiteindelijk 66 nieuwe, enthousiaste leerlingen opgeleverd. Een prachtig resultaat!

Meer informatie over BrabantZorg en de leerplekken met baangarantie vindt u hier.

Heeft u ook te maken met een personeelstekort en behoefte aan een partner die met u meedenkt en u adviseert over een doeltreffende aanpak? Neem contact op met het WSP Noordoost-Brabant!

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.