WSPNOB

Nieuws

Tel mee met taal: subsidie voor taal op de werkvloer

Maak nu gebruik van de subsidieregeling ‘Tel Mee Met Taal’. Vanaf 1 januari 2018 kunnen werkgevers deze tijdelijke regeling  gericht op het verbeteren van de taalvaardigheid van werknemer(s) aanvragen.

De voornaamste voorwaarden waaraan het taaltraject moet voldoen leest u hier.

Voorwaarden:

  • De deelnemers aan het taaltraject hebben allen een taalvaardigheidsniveau van 2F of lager*;
  • Het opleidingstraject is geen onderdeel van een inburgeringscursus;
  • De training moet in 2018 starten.

Financiële voorwaarden:

  • Een subsidie bedraagt ten hoogste € 50.000,- per subsidieaanvraag;
  • Een subsidie bedraagt ten hoogste 67% van de totale kosten;
  • In totaal mag de subsidie per opleidingstraject per deelnemer subsidie niet meer dan € 1500,- bedragen.

Wij verwijzen u graag naar de volledige tekst van de subsidieregeling: Subsidieregeling Tel mee met Taal. Wilt u nog een toelichting op het werkgeversdeel van de regeling, dan kunt u die hier downloaden.

Meer informatie bij Leren en Werken Noordoost Brabant kunt u verkrijgen bij Wilma van Antwerpen, via wilma.vanantwerpen@lerenenwerken.nl of 06- 2189 7583.

Voor hulp bij het aanvragen van subsidie kunt u contact opnemen met het Steunpunt Basisvaardigheden via een mailtje naar info@steunpuntbasisvaardigheden.nl .

*Via de Taalmeter van Stichting Lezen en Schrijven kunt u gratis en snel het niveau van uw werknemers achterhalen. Kijk op www.basismeters.nl

Houd de regie met H!VE

Als werknemers tot hun 67e goed willen blijven werken, zullen ze bij moeten blijven. H!VE is een gratis plek waar werknemers zich…

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.