WSPNOB

Nieuws

Terugblik: Design Thinking Sessies een groot succes

Om Brabantse ondernemers te helpen bij het creëren van meer houvast organiseerden het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant, Talentvol en AANtWERK op 2, 7 en 9 juli Design Thinking Workshops. En dat was een groot succes! Enthousiaste ondernemers gingen aan de slag met een concreet actieplan voor hun organisatie, waarmee ze problemen actief te lijf gaan. Benieuwd hoe de workshops eraan toe gingen? In dit artikel geven we een kijkje achter de schermen.

Wat is Design Thinking?

Wat is Design Thinking eigenlijk? Design Thinking is een praktische en creatieve methode om problemen op te lossen en aan te pakken. De methode gaat uit van het creëren van oplossingen door te kijken naar behoeften van gebruikers. Het is niet nieuw. Zo gebruikte Google het om zijn VI-bril ‘Google Glass’ te testen en Ikea gebruikt de aanpak bij al haar productontwikkelingen.

Design Thinking Sessies

Design Thinking wordt met name gebruikt voor het oplossen van complexe problemen. Denk aan de aanleg van nieuwe snelwegen, het werven van jong talent in de IT-branche of het garanderen van de veiligheid in een uitgaansgebied. De coronacrisis is ook zo’n complexe, nieuwe situatie waar we nog mee moeten leren omgaan. Tijdens de Design Thinking Workshops richtten we ons dan ook op een toekomstplan voor organisaties tijdens én na de coronacrisis. Dat deden we samen met expert Anne-Marie Sweep die ons door alle stappen van het zogenoemde ‘design thinken’ loodste. Aan het einde van de workshop hadden deelnemers een concreet en praktisch actieplan voor hun bedrijf. Bovendien konden zij ervaringen uitwisselen en kennis delen met andere ondernemers uit de regio.

Reacties van deelnemers

De online workshops vonden plaats via ZOOM. Even wennen, maar het was een groot succes. Deelnemers waren enthousiast, betrokken en gaven aan dat de workshop voor hen waardevolle informatie opleverde. Een paar reacties:

Herbert van den Heuvel – eigenaar Ictoria

“De Design Thinking sessie hielp me om out of the box te denken. Ik kreeg echt een spiegel voorgehouden en ben met hele praktische, concrete tips en ideeën naar huis gegaan!”

Ilya Kivits – Senior HR-adviseur Zorggroep Elde Maasduinen

“In een paar uur tijd werd mijn vraagstuk écht uitgediept. Ik heb informatie uit de sessie gehaald waar ik nu mee verder kan. Bovendien was het leuk om ervaringen uit te wisselen met andere werkgevers en professionals.”

Jack van Hal – Eigenaar eetwinkel Select
“Het was werkelijk een geweldige beleving samen met collega-ondernemers en zeker ook de twee dames van de regie. Dank je wel voor dit fantastische initiatief! Na lange tijd eindelijk weer eens de focus op positief denken in oplossingen na een zeer depressieve periode.

Hebt u ook behoefte aan een Design Thinking Workshop?

Na de zomerperiode organiseren we nieuwe workshops. In een workshop van 3 uur leert u alles over de basisprincipes van Design Thinking. De focus ligt op het behandelen van een specifiek vraagstuk binnen uw organisatie. Dat kan een vraagstuk gerelateerd aan de coronacrisis zijn, maar ook een ander vraagstuk. Het gaat bovenal om het ervaren dat Design Thinking helpt om problemen snel en praktisch te tackelen en op te lossen. De exacte data en tijdstippen van de workshops zijn nog niet bekend en hangen af van het aantal aanmeldingen. Heeft u interesse om deel te nemen? Mail dan naar info@wspnoordoostbrabant.nl o.v.v. Deelname workshop Design Thinking. We zetten u op de lijst en zodra duidelijk is wanneer de volgende workshop gaat plaatsvinden, nemen we contact met u op.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.