Terugblik: ontbijtsessie voor werkgevers ‘Hoe behoud ik mijn personeel?’

Hoe behoud ik mijn personeel in tijden van een krappe arbeidsmarkt? Het antwoord op deze vraag werd op de (vroege) ochtend van 19 mei gegeven tijdens de ontbijtsessie voor werkgevers en HR, georganiseerd door het WSP Noordoost-Brabant en Noordoost Brabant Werkt. Benieuwd hoe dat was? Lees hier onze terugblik.

 

Inspirerende verhalen van werkgevers uit de regio

In de Raadszaal van de Gemeente Oss kwamen ruim 150 werkgevers en HR-managers bijeen om met en van elkaar te leren over het binden en boeien van personeel. Uiteraard onder het genot van een vers en gezond ontbijtje. Wij kijken met een glimlach terug op een mooie ochtend, met inspirerende verhalen van Rob Jansen van Chain Logistics B.V., Daan Kraaijkamp van Toppy en Bo Boeijen van Van Doren Engineers. Onwijs leuk om te zien hoe deze werkgevers met innovatieve oplossingen en persoonlijke aandacht een organisatiecultuur creëren waar mensen graag willen en blijven werken.

 

Arbeidsmarktinfo en subsidiemogelijkheden

Naast de succesverhalen van werkgevers uit de regio, was er ook tijd en ruimte voor een korte update over de stand van zaken van de huidige arbeidsmarkt. Marjon van Delft van UWV nam ons mee in de nieuwste cijfers en liet ons zien hoe krap de arbeidsmarkt nou écht is, wat dat betekent voor jou als werkgever en gaf een eerste voorzetje voor oplossingen voor deze krapte. Daarnaast nam Maarten Schellekens ons mee in de subsidiemogelijkheden voor duurzame inzetbaarheid.

 

Van hokjes naar puzzelstukjes met Judith Webber

We sloten de dag af met onze keynote spreker Judith Webber, die ons liet zien én ervaren dat we het hokjesdenken los mogen laten. Dat we anders mogen kijken naar mensen en organisaties, om zo talent optimaal tot zijn recht te laten komen. Van hokjes naar puzzelstukjes, noemde Judith dat. Door breder te kijken dan de hokjes die wij kennen, gaan er wegen open die we tot nog toe niet kennen. En dat zorgt ervoor dat mensen met meer plezier naar hun werk gaan en de arbeidsproductiviteit omhoog gaat. Win, win, dus!

 

Bekijk de foto’s

 

Top