Snel TVL Q4 2021 aanvragen? Bereid je goed voor!

koffie, plant, pen, papier

De TVL-regeling gaat opnieuw open! Wil jij als ondernemer TVL Q4 2021 aanvragen? Bereid je aanvraag dan alvast voor. Dat kan door te checken of je aan de gestelde voorwaarden voldoet en of je over de juiste gegevens beschikt. Zo kan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) jouw aanvraag snel beoordelen. Hoe completer jouw aanvraag is ingevuld, des te sneller het proces gaat én het geld op je rekening staat. In dit artikel lees je hoe je jouw TVL Q4 aanvraag het beste voorbereid.

 

Missende informatie bij TVL Q4 aanvragen

Het klinkt heel logisch, maar je staat er misschien niet altijd bij stil. Is jouw aanvraag niet compleet ingevuld of missen er bijvoorbeeld bijlagen? Dan vraagt de RVO je eerst om aanvullende informatie. En dat kost tijd. De afgelopen periodes wees RVO al eerder aanvragen af, omdat gegevens ontbraken. Zelfs na het vesturen van een herinnering. Met een goede voorbereiding kan je als ondernemer je subsidie een stuk eerder ontvangen. Zorg dat je hier ook gebruik van maakt!

 

Voorbereiding TVL-aanvraag

TVL Q4 2021 vraag je digitaal aan. Een aantal KVK-gegevens wordt automatisch ingevuld. Handig, want deze gegevens hoef je enkel nog maar te controleren. Daarnaast wordt om de volgende gegevens gevraagd:

  • Identificatie: eHerkenning niveau 3 met machtiging ‘RVO diensten op niveau eH3’ (of hoger) of DigiD (eigenaar of bestuurder van het bedrijf);
  • Jouw KVK-nummer van de onderneming;
  • Jouw contactgegevens;
  • Het bankrekeningnummer van de onderneming;
  • De verwachte omzet van oktober tot en met december 2021. Hieronder vallen alle inkomsten zonder btw en vóór aftrek van kosten en vaste lasten;
  • Welke omzetgegevens nodig zijn voor de referentieperiode, hangt af van de datum waarop het bedrijf voor het eerst is ingeschreven in het Handelsregister van KVK.
  • Soms zijn extra bijlagen nodig, zoals een derdenverklaring of accountantsproduct;
  • Heb je een grote(re) onderneming? Dan horen ook een ‘Verklaring niet in financiële moeilijkheden’ en een ‘Overzicht van de tot de groep behorende ondernemingen’ bij de aanvraag (beide onderdeel van het formulier).

Zorg voordat je aan het formulier begint, dat je al deze gegevens hebt verzameld en bij de hand of opgeslagen hebt. Een toelichting op bovenstaand lijstje vind je op de website van RVO.

 

Aanvragen accountantsproduct

Wil je als ondernemer TVL Q4 aanvragen voor een bedrag vanaf € 125.000? Dan wordt aangeraden zo snel mogelijk aan te vragen wanneer de regeling opent. Het aanvragen van een accountantsproduct kan namelijk een paar weken duren.

 

Opening aanvraag

De aanvraag is nog niet geopend. Meer informatie over een openingsdatum volgt zo snel mogelijk. Je kunt je hier aanmelden voor een update over de opening.

 

Meer informatie over de heropening van TVL? We schreven er eerder een artikel over de nieuwe aanvullende steunmaatregelen voor ondernemers.

Top