TVL telt niet meer mee voor NOW

Het afgelopen jaar heeft de overheid behoorlijk wat steunmaatregelen voor corona genomen. Zo ook de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) en Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Vanaf NOW 3 (de subsidieperiode vanaf oktober 2020) telt de TVL niet meer mee als omzet voor de NOW. Dit is een belangrijke wijziging. Ondernemers kunnen mogelijk alsnog een tegemoetkoming aanvragen voor deze derde subsidieperiode.

 

Tegemoetkoming mogelijk hoger

Tot en met september 2020 telde de TVL mee als omzet voor de NOW. Dat is sinds oktober vorig jaar niet meer zo. Als je TVL ontvangen hebt, wordt jouw omzet voor de NOW dus lager. Bij de aanvraag van de definitieve berekening voor de derde aanvraagperiode kun je het percentage omzetverlies daarop aanpassen. Je definitieve tegemoetkoming wordt hierdoor mogelijk hoger. Het voorschot dat je hebt ontvangen, blijft wel gelijk.

Aanvragen tot en met 16 juli

Omdat deze wijziging in is gegaan vanaf de derde aanvraagperiode NOW, kunnen ondernemers mogelijk alsnog een tegemoetkoming aanvragen voor deze derde periode. Dit kan tot en met 16 juli 2021. Ga naar de website van UWV voor meer info over hoe je dit moet aanvragen. Let op: voor de eerste en tweede aanvraagperiode NOW telt de TVL nog wel mee als omzet, ook bij definitieve berekening van de tegemoetkoming.

 


Heb je een vraag over werving en selectie? Het opleiden van personeel? Subsidies? Sociaal ondernemen? Of wil je gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk je ook zit: een deskundige accountmanager van het WSP helpt je in een persoonlijk gesprek verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Neem contact op

Top