Uitgestelde belasting in één keer terugbetalen?

Heb je bijzonder uitstel van betaling aangevraagd vanwege de coronacrisis? Als het goed is, heb je dan een brief ontvangen van de Belastingdienst. Naar aanleiding van die brief zou je kunnen denken dat je de uitgestelde belasting in één keer terug moet betalen. Dat is niet het geval.

Onhandig geformuleerd

Als je eerder uitstel hebt aangevraagd en de periode van 3 maanden uitstel voorbij is, stuurt de Belastingdienst je een brief. “Een passage in deze brief is wat onhandig geformuleerd,” lezen we nu op de website van de Belastingdienst. Om verwarring te voorkomen wordt de brief hierop aangepast.

Niet in één keer terugbetalen

Je hoeft de uitgestelde belasting dus niet in één keer terug te betalen. Het kabinet wil ondernemers zo goed mogelijk helpen en kijkt naar gespreide terugbetalingsmogelijkheden en maatwerk. Dit wordt deze zomer verder uitgewerkt. Als er meer duidelijk is, word je daarover geïnformeerd. Tot dat moment hoeft je dus nog niet terug te betalen. Uiteraard is het mogelijk om wél voor die tijd te betalen, maar dit hoeft dus niet.

Uitstel van belasting verlengen

Zijn de 3 maanden uitstel van belasting voor je verstreken? Dan kun je langer bijzonder uitstel aanvragen. De verlenging van het bijzonder uitstel geldt voor alle aanslagen van belastingen waarvoor je eerder uitstel van betaling hebt aangevraagd. De verlenging aanvragen kan eenvoudig met een online formulier. Meer informatie vindt je op de website van de Belastingdienst.

 


Heb je een vraag over werving en selectie? Het opleiden van personeel? Subsidies? Sociaal ondernemen? Of wil je gewoon even sparren? Met welk personele vraagstuk je ook zit: een deskundige accountmanager van het WSP helpt je in een persoonlijk gesprek verder. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 085-1304062.

Neem contact op

Top